TOP 5: Nejlepší role Emmy Watson

Emma Watson se v poslední době opravdu nezastaví. Zatímco jeden její snímek, Kráska a zvíře,  z programu kin postupně mizí, druhý, The Circle, se na velkých plátnech co nevidět objeví. Watson se navíc nevěnuje pouze herecké kariéře, aktivně bojuje za rovná práva žen a mužů a má několik vlastních projektů (čtenářský klub,…). Pojďme si zrekapitulovat několik jejích zajímavých rolí.

Hermiona Granger (série filmů o Harry Potterovi, 2001-2011)

„Já? Knížky a důvtip. Jsou důležitější věci – přátelství a statečnost…“ Pravděpodobně nelze psát o Emmě Watson a nezmínit nejchytřejší čarodějku svého věku. Role, která se s Emmou táhla od jejích 10 až do cca 21 let. Role, díky které se zapsala do myslí a srdcí pravděpodobně nás všech. Pro spoustu dívek byla (a snad stále je) navíc Hermiona vzorem.

Pauline Fossil (Baletní střevíčky, 2007)

Mezi jednotlivými díly tolik milované HP ságy a pilným studiem stihla Emma natočit tenhle milý, malý TV film. Ačkoli příběh sám o sobě možná není z těch nejoriginálnějších, či z těch, co by jednomu vzaly dech, Emma i zde podává výborný výkon. V roli nejstarší z tří adoptivních sester je dost možná hlavním tahounem snímku a tím, co jej odlišuje od dalších.

Sam (Charlieho malá tajemství, 2012)

„Vítej ve světě nezapadajících hraček.“ Vítá trefně Sam Charlieho, když se přidá do jejich skupiny přátel. Skupiny jednotlivců, kteří jsou každý unikátní, úplně jiný, ale výborně to funguje. Postupem se odkrývají osudy a historie jednotlivců, mění, upevňují nebo otřásají vzájemné vztahy a do toho hraje „ta dobrá hudba“.

Lena (Kolonie, 2015)

V tomto příběhu založeném na skutečných událostech ztvárňuje Emma Watson hlavní ženskou postavu Lenu. Děj se odehrává za Pinochetova režimu, kdy na jihu Chile existovala uzavřená komunita známá pod názvem Kolonie Dignidad. Navenek se prezentovala, hlavně ústy duchovního vůdce a zakladatele, bývalého nacistického lékaře Paula Schäfera, jako dobročinná misie. Ovšem poté, co je její partner zatčen za vystupování proti režimu a jeho vůdci a odveden právě na zmíněné místo, zjišťuje Lena, co se v Kolonii opravdu děje.

Belle (Kráska a zvíře, 2017)

S trochou nadsázky by se dalo říct, že jak výčet začal, tak taky končí – milovnicí knih, soběstačnou a svéhlavou hrdinkou, dost možná dívčím vzorem, jestli i „generačním“ filmem, to ukáže čas. Sama Emma Watson se ke své roli Belle vyjádřila, že pro ni bylo důležité, aby měla její postava propracovaný charakter, aby myslela sama za sebe a uměla se o sebe postarat. Kromě toho toho ona a jistojistě spousta dalších diváků kvitují fakt, že v nejnovějším zpracování klasické pohádky „staré jako čas sám“ je i vztahu mezi kráskou a zvířetem dán dostatečný prostor, konkrétně pak jeho vývoji, a věci se nestanou jen tak „z ničeho nic“.