Rekapitulace: Jak šel čas se sérií Rychle a zběsile

Domova parta přijíždí na plátna kin, aby opět ukázala rychlá auta, výbuchy a akční scény. V pořadí již osmý film bude zajisté kasovní trhák. Pojďme se podívat, jak to celé začalo.

Rychle  a zběsile (2001)

Těžko uvěřit, že první díl dorazil do kin tak dávno. První seznámení se s nevyzpytatelným Domem a poldou v utajení – Brianem. První nadšení z tuningu aut a nelegálních pouličních závodů. Akce, sympatické obsazení a touha koukat na krásné sporťáky. Když snímek vlétl do kin, vyvolal vlnu nadšení a filmy o autech a rychlých závodech byly na vrcholu. Každý chtěl svého mechanického oře vylepšovat, každý chtěl zažít alespoň jednou pocit sladkého vítězství z automobilových závodů. Zkrátka takhle začala mánie.

Rychle a zběsile 2 (2003)

Druhý díl opustil kulisy Los Angeles a přesunul se do prosluněného Miami. Sledujeme opět příběh policisty Briana, který musí začít nanovo poté, co se mu nepovedl jeden případ. V nové destinaci Brian dýchá na krk podezřelému zbohatlíkovi, který nejspíše pere špinavé peníze. Na hlavním hlavním hrdinovi tak je, aby prokázal své kvality a zachránil nevinné.

Rychle a zběsile: Tokijská jízda (2006)

Třetí díl opustil americkou pevninu a svůj domov našel v exotickém Japonsku. Policistu Briana nahradil outsider Sean. Ten nachází v ilegálních závodech jedinou cestu k tomu, aby zapomněl na své každodenní problémy. Svými ilegálními činnostmi spojenými se závody však poštve proti sobě řadu autorit a je nucený přestěhovat se do Japonska. Zde zpočátku nezapadá mezi ostatní kvůli špatné adaptaci na jiné kultury, ale poté, co zde najde driftovací závody, vše se změní. Třetí díl vsadil na exotiku atraktivní drifty a prostředí nebezpečných mafiánů.

Rychlí a zběsilí (2009)

Po tokijské odbočce se vrátilo vše do starých známých zajetých kolejí a tak jsme se opět mohli těšit i na Doma a jeho partu. Navštívili jsme Dominikánskou republiku, kde známá banda milovníků aut chtěla odlehčit několika lidem zbytečné zátěži v podobě zelených chechtáků. Poté se dostáváme opět do LA, kde se dostáváme opět do víru pouličních závodů. Zde se setkáváme opět s ústředním duem – Domem a Brianem, které zde svedly dohromady zcela jiné motivace. Opět akčními prošpikovaná jízda plná drsných hlášek, rychlých aut a starých známých.

Rychle a zběsile 5 (2011)

Pátý díl kromě starých známých přivedl jednu velkou (nejen fyzicky) posilu, kterou byl Dwayne „Rock“ Johnson. Ten ztvárnil roli drsného federálního agenta Hobbse, který hrdinům hází klacky pod nohy při jejich snaze uloupit sto milionů dolarů. Do již rozjetého vlaku skvěle zapadl a dodal celé značce špetku potřebného charismatu.

Rychle a zběsile 6 (2013)

Dom se svými blízkými musel zde čelit chladnokrevnému zabijákovi Owenu Shawovi (Luke Evans), který využívá své kumpány k nekalým obchodům a zločinům. Aby toho nebylo málo, vrací s agent Hobbs (Johnson), který všem zúčastněným situaci komplikuje.

Rychle a zběsile 7 (2015)

Otěže hlavního padoucha převzal bratr Owena Shawa, Deckard. Ten byl v podání Jasona Stathama doposud největší výzvou Domovi a jeho partě. Kromě LA jsme navštívili exotickou Asii a nyní již předposlední díl série zasáhl fanoušky nejvíce, jelikož průběhu jeho natáčení tragicky zesnul Paul Walker.