Víkendové tržby: Kong je král

King Kong vtrhl do kin ve velkém a ukrojil si pro sebe mohutný zisk. Před ním musel kleknout i nesmrtelný Logan.

Přerostlý lidoop našel své další pokračování a díky hercům a nabušené akci přilákal zástupy diváků.

  1. místo – Kong: ostrov lebek – 61 milionů, novinka
  2. místo – Logan – 37,8 milionů, druhý týden v žebříčku
  3. místo – Uteč – 21 milionů, třetí týden
  4. místo – The Shack – 10 milionů, druhý týden
  5. místo – LEGO Batman – 7,8 milionů, pátý týden
  6. místo – Before I Fall – 3 miliony, druhý týden
  7. místo – Hidden Figures – 2,7 milionů, 12 týdnů
  8. místo – John Wick 2 – 2,7 milionů, pátý týden
  9. místo – La La Land – 1,7 milionů, čtrnáctý týden
  10. místo – Padesát odstínů temnoty: 1,6 milionů, pátý týden

Logan sice nadále uchvacuje svět svým posledním výstupem na stříbrném plátně, tento týden se ale musel spokojit jen s druhým místem. Do čela se totiž dostal King Kong ve filmu Kong: Ostrov lebek. Ten si při premiéře odnesl 61 milionu dolarů, což je slušný začátek.

Třetí místo obsadil mysteriozní horor Uteč, který si vystrašil 20,7 milionů. Pomyslnou bramborovou příčku ukořistil The Shack se Samem Worthingtonem.  Za ním následoval kostičkovaný superhrdina Lego Batman, který z kas odnesl 7 milionů. Ten tak uzavřel pětici nejúspěšnějších filmů.

To byly však tržby jen v Americe. Celosvětově si Kong: Ostrov lebek vydělal již přes 151 milionů dolarů (při rozpočtu 185 milionů). Logan sice víkendový boj prohrál, celkově je ale jasným vítězem. Může se zatím pochlubit částkou přes 440 milionů z celého světa. To na film, který měl rozpočet kolem 100 milionů, není vůbec špatné. Třetí Uteč si celosvětově vydělal již 113 milionů. Když přihlédneme k rozpočtu 4,5 milionů, vyjde nám z toho hit. The Shack urval na planetě zatím 33 milionů, rozpočet není známý, ale nijak převratný zajisté nebude. Poslední zmíněný LEGO Batman s osmdesátimilionovým rozpočtem ukořistil 276 milionů.