Venom konečně míří do kin

Sony Pictures zveřejnili plánované datum uvedení spin-offu Spider-Mana do kin. Chystaný Venom se má dostat na stříbrné plátno 5. října 2018. Kromě toho také studio oznámilo, že režie snímku se ujme Alex Kurtzman.

Tyto zprávy se objevily jen pár týdnů poté, co bylo potvrzeno, že na Venomu se opravdu pracuje. Scénář má na starost Dante Harper podepsaný např. pod první verzí Na hraně zítřka (2014) nebo Jeníčkem a Mařenkou: Lovci čarodějnic (2013). 

Chystaný projekt nebude mít údajně nic společného s Spider-Man: Homecoming, který vtrhne na velká plátna už v červenci. Studio údajně doufá, že připravovaný spin-off by mohl odstartovat novou franšízu.

Po Amazing Spider-Manovi 2 (2014) se Sony pustil do spin-offů Venom a The Sinister Six. Oba projekty byly pozastaveny, až se nakonec Sony spojil s Marvelem, což konečně začlenilo pavoučího muže do marvelovského vesmíru. Zatímco se studio soustředilo na obsazení nového Spider-Mana (nakonec získal tvář Toma Hollanda), spin-offy stagnovaly, ale pořád byla šance, že se dají znovu do pohybu.

Před pár měsíci škádlil Tom Rothman ze Sony Pictures fanoušky sliby o „opravdových novinkách“ ohledně pavoučích spin-offů. Ty by neměly být propojené s marvelovským filmovým vesmírem. Minulý rok se objevila informace, že The Sinister Six nevznikne pod Sony Pictures ale Marvel Studios, nebyla ovšem potvrzena.

Postavu Venoma vytvořil v roce 1988 David Micheline, o obraz se postarali Todd McFarlane a Mike Zeck. Venom je mimozemský tvor, který k přežití potřebuje lidského hostitele. Hostitel tímto získá nadpřirozené schopnosti. Postava byla původně zamýšlena jako záporák, později se z něj stal anti-hrdina a skoro až klaďas. Současnou podobou Eddie Brocka/Venoma je v Marvel komiksech záporák, který se spojil s Flash Thompsonem, Peterovou nemesis ze střední školy nyní pracujícím jako vládní agent.