Trailer #1: Phoenix Forgotten (2017) – Emzácký horor na motivy skutečných událostí

Brzy to bude dvacet let ode dne, kdy byly po setmění na obloze nad americkým městem Phoenix zaznamenány neidentifikovatelné svítící létající předměty, které se staly předmětem mnoha ufounských konspiračních teorií. Teaser trailer nového snímku Phoenix Forgotten ale nabízí alternativní (a vcelku děsivou) interpretaci událostí, které následovaly po nezvané návštěvě.

Třináctý březen 1997 nenesl žádné znaky toho, že by se mělo jednat o výjimečný den. Po setmění se však na obloze takřka odnikud vynořila světla uskupená do tvaru písmene V, která přelétla nad arizonským hlavním městem. Jelikož politické autority nebo bezpečnostní složky nepřikládaly pověrám o UFO žádnou váhu, rozhodla se trojice mladých studentů vydat do pouště hledat informace na vlastní pěst. Po několika dnech však byli prohlášeni za pohřešované a celých dvacet let neměl nikdo tušení, co se s nimi nebo jejich těly stalo. Znenadání se ale na veřejnost dostávají děsivé záběry pořízené kamerou jednoho z mladíků a stopáž filmu napovídá, že ony „povídačky“ o emzácích nemusely být až tak přitažené za vlasy.

Režie se ujal málo známý Justin Barber (Beginners, Women Art Revolution), a ani o hercích v hlavních rolích jste s velkou pravděpodobností nikdy neslyšeli: Chelsea Lopez, Justin Matthews, Luke Spencer Roberts, Florence Hartigan a Jeanine Jackson. Možná právě proto, že je většina týmu z filmu Phoenix Forgotten neokoukaná, pro nás může být tento snímek inspirovaný skutečnými událostmi milým překvapením. Ale to nejspíš osvětlí až další trailery. Barberovo hororové sci-fi bude mít v Americe premiéru už v dubnu letošního roku, ale o tom, kdy dorazí UFO z Arizony i k nám do kin, zatím nejsou známy žádné informace.