Trailer #2: Spider-Man: Homecoming (2017) – Spidey přebírá zodpovědnost

S nastávajícím jarem k nám přichází celá řada filmových novinek. A podobně, jako se DC nedávno vytasilo trailerem na chystanou týmovku svých superhrdinů, nezůstává ani Marvel pozadu. Můžeme se tak podívat na další upoutávku na domů se vracejícího superhrdinu, starého dobrého Spideyho. Pavoučího muže v podání Toma Hollanda, který se letos v létě konečně zařadí mezi ty superhrdiny z MCU, jenž již mají svůj samostatný film, spadající do onoho universa. A že to bude rozhodně stát za to. Druhý trailer na jeden z nejočekávanějších komiksových filmů roku je tady!

Krom neokoukaných akčních záběrů, nějakých těch hlášek, motivace záporáka (Vulture), či nové funkce pavoučího obleku, se nám dostává i jakýsi nástin toho, jakou atmosféru bude příběh mít. A vypadá to přesně na ty ingredience, mixující nahláškovaný humor a chvíle, kdy jdou žerty stranou přesně v tom poměru, jaký mohou znát fanoušci Spideyho komiksových dobrodružství, či jeho předchozích filmových zpracování. Dále pak se nám tu ještě více prohlubuje mentorská úloha Tonyho Starka (Robert Downey Jr.), který mladíka vzal pod svá křídla už v loňské Občanské válce.

Na rozdíl od svých starších filmových bratříčků, tento nejnovější Spider-Man je jednoduše své předloze jak vzhledem kostýmu, tak vtipně upovídaným stylem boje nejbližší. Nezbývá tedy než doufat, že film bude přesně v tom duchu, jaký trailer nastiňuje. Spidey bude muset dokázat světu i sám sobě, že i přes své mládí právoplatně patří mezi ty největší hrdiny, a to nejen filmovým oponentům, ale i všem fanouškům, kteří jeho film horlivě očekávají…

V titulní roli se představí Tom Holland, ve vedlejších pak Marisa Tomei, Zendaya, Robert Downey Jr., Tony Revolori, Laura Harrier, Martin Starr, Selenis Leyva, Donald Glover a Michael Keaton. Film režíroval Jon Watts. Spider-Man: Homecoming bude ubeden v kinech začátkem června 2017.