Trailer #1: To (2017) – Kingův vraždící klaun jako noční můra dětí i dospělých

Strach má mnoho podob, Stephen King si však pro její ztělesnění vybral ve svém hororovém románu To creepy klauna, který unáší a vraždí bezbranné děti. Není se čemu divit, coulrofobie (extrémní strach z klaunů) není mezi lidmi výjimečnou „poruchou“. Již letos se fanoušci této hororové klasiky dočkají filmového zpracování, a soudě podle nového traileru se klaunů začnou nejspíš bát i lidé, kteří z nich nikdy nahnáno neměli.

Bill a George jsou bratři žijící v maloměstě Derry ve státě Maine. Malý George jde v hustém dešti pouštět lodičku z papíru, ale silný proud ji odplaví do stoky pod chodníkem. Když se jí hoch snaží najít, vykoukne ze stínu odpadních chodeb klaun. Od té doby o Georgeovi nikdo nikdy neslyšel. Kromě něj začnou v Derry mizet ve velkém další děti a mnoho z nich si šeptá o Tom, co zahlédli. Skupinka v čele s Billem, který si dává bratrovu smrt za vinu se proto rozhodne přijít strašidelným zmizením na kloub, ale To rozhodně nehodlá odhalit svou identitu bez krvavého boje…

Vzhledem k tomu, že předloha má přes 1 000 stran, rozhodli se tvůrci, že To bude rozděleno na dva snímky. Oproti originálu se děj posune v čase, hlavní hrdinové budou dětmi v 80. letech a druhá část z jejich dospělosti se odehraje v současnosti. Film režíruje nepříliš známý Andres Muschietti (krátkometrážní film Máma), do role Billa byl obsazen Bill Skarsgård (Simonův vesmír, Anna Karenina) a kromě něj se na plátně objeví Jaeden Lieberher nebo Finn Wolfhard. Nejedná se o první zpracování Kingova klauna, v roce 1990 vznikl stejnojmenný televizní film, jehož trailer sliboval vcelku kvalitní podívanou, ale to bylo daleko od pravdy. Doufejme, že Muschiettiho podání dopadne o poznání lépe. To (první část) vstoupí do kin letos v září.