TOP 7: Nejlepší role Billa Paxtona

25. února 2017 nás ve věku 61 let opustil herec Bill Paxton. Herec nebyl sice superhvězda, ale i tak se divákům do role vryl svým charismatem a několika výraznými rolemi. Pojďme se podívat na ty neznámější z nich

Terminátor (1984)

Tímto štěkem Paxtonova kariéra víceméně začala. Ztvárnil zde kriminálníčka, který přecení své síly a společně se svými kumpány si troufne na Arnieho. Měl zde sice drobnou roli, ale i tu dokázal prodat.

Vetřelci (1986)

Paxton v roli užvaněného vojáka Hudsona exceloval a patřil k nejvýraznějším postavám filmu, a to i přes fakt, že moc prostoru nedostal. Typický příklad toho, že i z malé role jde udělat vlekou.

Apollo 13 (1995)

Ron Howard vsadil na herce, když ho pověřil úkolem, aby se stal parťákem Toma Hankse v dramatické podívané. Ten se s úlohou popasoval dobře a rozhodně nezapadl do stínu nevýraznosti.

Twister (1996)

Klasický film stavějící na přírodní katastrofě, v tomto případě tornádech. Role klasického klaďase, který ví, co má dělat, mu zkrátka seděla.

Titanic (1997)

Opětovná spolupráce s Jamesem Cameronem. Paxton zde ztvárnil hledače pokladů, který odhalil příběh Titanicu. Hlavní pozornost byla věnována samozřejmě románku Rose a Jacka, ale hledač pokladů Brock Lovett byl ten, kdo úspěšně našel chybějící kusy příběhové skládačky.

Jednoduchý plán (1998)

Kriminální thriller Sama Raimiho o dvou bratrech, kteří náhodou přijdou k velkému bohatství, vyniká především ústřední dvojicí. Billy Bob Thorton Paxtonovi dělal skvělého filmového parťáka a oba pánové táhli celý snímek především na svých bedrech.

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013)

Seriál ze stáje Marvel dal Paxtonovi možnost ztvárnit prohnilého agenta Johna Garetta, který své kolegy zradí kvůli honbě za osobním ziskem. Garett skvěle kladným hrdinům zatopil a postaral se o parádní finále první řady.