TOP 10: Nejlepší filmy se Scarlett Johansson

Do kin se právě chystá adaptace japonské mangy Ghost in the Shell. Poměrně kontroverzně byla do hlavní role obsazená americká herečka Scarlett Johansson. Než na její nový film vyrazíte do kina, možná si budete chtít pustit něco z její předešlé filmografie. Tady pro Vás máme hned 10 tipů.

Zaříkávač koní (1998)

Málokdo si dnes ještě pamatuje Scarlett jako dětskou hereckou hvězdu. Pokud byste si ji chtěli připomenout, jednoznačně doporučujeme klasiku Zaříkávač koní, kde Scarlett hraje po boku takových hvězd jako Robert Redford a Kristin Scott Thomas.

Ztraceno v překladu (2003)

Kultovní snímek režisérky Sofie Coppoly a herecký koncert Billa Murrayho a Scarlett Johansson. Film vypráví o dvou lidech v cizí zemi, kde nerozumí jazyku ani kultuře. Oba bydlí ve stejném hotelu, a jelikož trpí nespavostí, dojde k náhodnému setkání a sblížení. Scarlett za svou roli v tomto filmu získala cenu BAFTA a svou první nominaci na Zlatý Glóbus.

Dívka s perlou (2003)

Ve stejném roce jako Ztraceno v překladu vyšla také Dívka s perlou. Tentokrát se herečka pustila do historického dramatu vyprávějícím o vzniku jednoho z nejslavnějších obrazů všech dob. Scarlett hraje právě onu tajemnou Dívku s perlou z obrazu Johannese Vermeera, která očarovala nejen miliony milovníků umění, ale především právě autora obrazu a jeho mecenáše.

Match Point – Hra osudu (2005)

Jeden z nejznámějších filmů Woodyho Allena po roce 2005 je sice pro slavného režiséra poměrně netypický, ale i přesto sklidil u diváků velký úspěch. Příběh zasazený do vyšší britské společnosti je o mladém muži snažícím se si skrze konexe a milostné vztahy zlepšit společenské postavení. Pozornost od jeho cíle ale odvrátí mladá a dynamická Američanka.

Ostrov (2005)

Pro mnohé filmové fandy je Scarlett především hvězda akčních filmů a Ostrov Michaela Baye je jedním z jejích prvních akčních dobrodružství na velkém plátně. Děj filmu se odehrává v roce 2019, kdy je Země kontaminovaná a všichni žijí v uzavřeném prostoru institutu. Jedinou šancí dostat se ven je vyhrát v loterii, hlavní cena je totiž cesta na Ostrov. Když jednoho dne vyhraje Jordan 2-Delta, zjistí, že skutečnost je úplně jiná, než v co celý svůj život věřila.

Králova přízeň (2008)

Dalším historickým kouskem v hereččině filmografii je velmi známý příběh anglického krále Jindřicha VIII. Králova přízeň se věnuje souboji dvou sester Mary a Anny Boleynových, které mezi sebou soutěží o královu náklonnost v momentě, kdy se panovník poohlíží po nové milence. Film vedle výpravy a kostýmů vsází především na ústřední herecké trio – Scarlett Johansson, Natalie Portman a Erica Banu.

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Další hereččina spolupráce s režisérem Woody Allenem nás dovede do Barcelony. Vicky Cristina Barcelona je první ze série filmů, které se dají označit za Woodyho cestu Evropou. Kamarádky Vicky a Cristina přilétají na dovolenou do Španělska. Tu oběma velmi odlišným ženám naruší seznámení s charismatickým malířem a jeho žárlivou manželkou.

Pod kůží (2013)

Pod kůží je poměrně zvláštní a vymykající se položka v Scarlettině resumé. Tato indie záležitost rozhodně nesedne každému, ale jedná se o zajímavý projekt a výbornou příležitost vidět v herečku v menším osobitém filmu. Scarlett hraje mimozemšťana, který na sebe bere podobu přitažlivé ženské a díky svému šarmu láká do pasti náhodné stopaře.

Lucy (2014)

One woman show režírovaná Lucem Bessonem sklízí smíšené reakce, všichni se ale shodují, že pokud má někdo Scarlett rád, film za zhlédnutí stojí. Přímočará akční jízda z podsvětí drog má sice mezery v příběhu a logice, ale vynahrazuje si to svojí osobitostí a vizuální stránkou. A Scarlett.

Avengers a spol (od 2010)

Momentálně nejslavnější role Scarlett a to i přes to, že Černá vdova ještě stále nemá svůj vlastní film a jen tak „přicmrndává“ u Kapitána Ameriky nebo Avengers. Poprvé se postava Černé vdovy objevila v druhém Iron Manovi a od té doby jsme jí mohli vidět v obou Avengers a dalších marvelovkách. S tou sólovkou by si ale měl Marvel chvátnout, aby jim Scarlett nezdrhla stejně jako už Gwyneth Paltrow a Natalie Portman.