Batmanovi přepisují scénář, dělá se i na Sebevražedném oddílu 2

V letošním roce se od komiksového gigantu DC dočkáme filmové podoby Wonder Woman a Justice League. Co se dalších projektů týče, tam to zatím notně skřípe. Kupříkladu Flash už vystřídal dva režiséry. Nicméně dva filmy, které budou jistě více než hojně očekávány, získaly scénáristy a s nimi tak i snad naději na konec problémů. Minimálně Batman by si to díky potenciálu zasloužil. A u Sebevražedného oddílu bychom si zase rozhodně zasloužili povedenější repete. Přece jen, z toho, co zatím DCEU předvedlo, nejde být kdovíjak nadšený.

Ačkoli byl Sebevražedný oddíl značně finančně úspěšný, řadu fanoušků a kritiků příliš neuspokojil. Zejména na serveru Rotten Tomatoes pak film propadl. Snímek jako takový po dotáčkách a slibech Davida Ayera bohužel zdaleka neodpovídal tomu, co bylo okolo něj vybájeno. Přesto však se díky celé řadě světlých momentů a povedených scén nejednalo o špatný film, nicméně v případě pokračování bude rozhodně co zlepšovat. Díky komerčnímu úspěchu se plánování zatím celkem slušně rozpohybovalo kupředu. Zatímco Ayer se v budoucnu zaměří na Harley Quinn ve filmu Gotham City Sirens, kde se zmíněná přítelkyně Jokera objeví po boku Poison Ivy a Catwoman, vybírají Warner Bros a DC z řady potenciálních režisérů pro druhý Sebevražedný oddíl.

Okolo projektu se ostatně v poslední době hojně skloňuje jméno oscarového Mela Gibsona. Co se scénáře týče, dvojku o týmu antihrdinů by měl psát scénárista úspěšné Legendy o Tarzanovi; Adam Cozad. Ten má krom toho za sebou ještě film Jack Ryan: V utajení. Nejedná se tak o žádného matadora, nicméně nelze říct, že by tvůrce neměl s velkými projekty zkušenosti. V kombinaci se schopným režisérem by to nakonec mohlo výtečně fungovat. Téma je ostatně hodně slibné.

Co se Batmana týče, Ben Affleck měl původně snímek režírovat, produkovat, psát pro něj scénář a hrát v něm hlavní úlohu. Nakonec se víceméně všech těchto úloh vzdal. Až na tu, která je pro fanoušky nejdůležitější, samozřejmě… Netopýřího strážce Gothamu s nejvyšší pravděpodobností dostaneme. Na to je jeho úloha v universu až příliš zásadní, aby to dopadlo jinak. Ale… Podle všeho to vypadá, že už hotový scénář bude úplně přepsán. Vše, co jsme se tak zatím o projektu dozvěděli, tak nakonec možná bude úplně jinak. Matt Reeves, jenž má po Affleckovi snímek režírovat, má navíc dost práce s Válkou o planetu opic, tudíž není moc pravděpodobné, že by Batman šel do kin v dosud udávaném roce 2018. Během toho roku totiž spíše začne natáčení…