Iron Man a mluvící zvířátka

Nebojte se, tak nezní oficiální název čtvrtého dílu s oblíbeným Avengerem. Robert Downey se totiž chystá na remake klasické komedie s Doctorem Dolittlem.

Filmová adaptace slavného dětského románu Hugha Loftinga s názvem Doctor Dolittle je mezi tuzemskými diváky zpopularizovaná především díky komediím z přelomu tisíciletí, ve kterých hrál hlavní roli Eddie Murphy. Postava dobrosrdečného veterináře, který dokáže mluvit se zvířaty, nabízí solidní komerční potenciál a ten filmová studia prostě nemohou nechat ležet ladem.

Plánovaný remake je už prakticky nyní zaručeným kasovním trhákem i z důvodu výběru nového hlavního představitele Doctora Dolittla. Tím není nikdo jiný než Robert Downey Jr., tedy absolutní hvězda současného Hollywoodu. Jeho komiksový Iron Man se s námi už pomalu loučí (samostatná čtyřka není v plánech marveláckého filmového universa), ale Downey rozhodně neplánuje odchod do hereckého důchodu.

Kromě Doctora Dolittla – celý název by měl znít The Voyage of Doctor Dolittle – pracuje také na trojce Sherlocka Holmese nebo třeba na životopisném filmu Johna Brinkleyho. To byl podvodnický doktůrek, který se v první polovině dvacátého století „proslavil“ léčbou rádiovými vlnami, ale ve finále musel čelit několika soudním procesům.