Avatar 2 by se měl začít natáčet v průběhu léta

Zdá se, že se věci konečně, po skoro osmi letech, dají do pohybu a Avatar 2 se začne natáčet. Podle posledních zpráv by se tak mělo stát později tohoto roku. Teoreticky by tak i mohl stihnout předběžně plánované uvedení v prosinci 2018.

My Entertainment World tvrdí, že termín stanovený pro započetí filmování snímku je nyní 15. srpna tohoto roku. Ačkoli nejde o oficiální informaci od režiséra Jamese Camerona či od studia Fox, zmiňovaný web je většinou spolehlivý. Zřejmě se tedy znovu vrátíme na Pandoru.

James Cameron loni odhalil, že podstatným důvodem pro takové zdržení je to, že když započalo psaní, uvědomil si, že příběh, který chce a může vyprávět, je mnohem obsáhlejší, než si původně myslel. Dokonce tak obsáhlý, že v současné době se plánuje celkem pět Avatar filmů (včetně již existujícího). Chystané čtyři sequely by se prý měly natáčet současně, takže půjde o vskutku obrovskou a nákladnou produkci. Režisér nedávno také potvrdil, že všechny jeho scénáře jsou dokončené a natáčet by se mohlo začít v srpnu, což souhlasí. V rozhovoru pro Daily Beast se minulý měsíc vyjádřil takto:

„Situace je taková, že v současnosti se nesoustředím na Avatar 2. Soustředím se rovnocenně na Avatar 2, 3, 4 a 5. Přesně tak k tomu přistupuji. Všechny se vyvíjely najednou, rovni sobě. Právě jsem dokončil scénář k pátému dílu. Právě začínám s aktivní přípravou. Od srpna budu pracovat s herci, takže do té doby jsem plně zaměstnán produkcí. Projekt se rozbíhá, všechno je naplánované a dáváme do toho vše, co můžeme. Mám pocit, jako by mě právě pustili z vězení, protože jsem poslední dva roky byl zavřený a psal. Baví mě život, nebaví mě psát. Psaní bych nepřál nikomu.“

Planý poplach ohledně natáčení Avataru 2 nastal v minulosti už několikrát, vždycky ale bylo jisté, že někdy se projekt opravdu uskuteční. Teď to ale vypadá jinak, zdá se, že ona chvíle, kdy se věci dají do pohybu, opravdu nastává. S hotovými scénáři už není důvod dál otálet. Avatar doteď zůstává nejvýdělečnějším filmem a i kdyby mu další díly sahaly jen po kotníky, stejně budou úspěšnými počiny.

Detaily ohledně děje jsou přísně střežené, ale je známo že Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang a Sam Worthington se v dalších dílech určitě objeví.

Podle současných plánů by se měl druhý díl dostat do kin v prosinci 2018 a ostatní postupně poslední měsíc let 2020, 2022 a 2023.

Váš komentář potěší autora článku.