Alternativní zakončení Rogue One odhaluje jak měli rebelové utéct

Rogue One bylo bezesporu více než důstojnou vsuvkou do světa Star Wars. A ač se mnozí zprvu báli, že bude tento příběh, obohacující sérii o snahu Rebelů získat plány k Hvězdě smrti nepříliš zásadní a obohacující, opak se ukázal býti pravdou. Nicméně s odhlédnutím od úspěchu je tu něco, co jsme o filmu mimo jiné ze zákulisí věděli. Byl to fakt že probíhalo pře-natáčení některých scén, a že snímek měl hned několik různých konců a že došlo ke změnám… 

Nyní, když se blíží vydání filmu do prodeje, odhalil tým okolo prequelu nějaké bližší informace ohledem nezveřejněných záběrů, které se do kin nedostaly. Včetně původního konce, který se časem trochu změnil… Ne všichni hrdinové měli kupříkladu v původní verzi zakončení zemřít. Charaktery, známé jako Jyn Erso, a Cassian Endor, tedy konkrétně dvě z titulních postav, měly úplně odlišné osudy. Ačkoli podle scénáristů měly postavy zemřít, obávali se, že to Disney nepovolí, proto se rozhodli pro schůdnější cestu, v níž měli zmínění hrdinové uniknout. Tak se nakonec naštěstí nestalo, ačkoli k tomu nebylo daleko. Předání samotných plánů se také mělo odehrát dosti odlišně, stejně tak jako úloha Dartha Vadera. Samotný únik hlavních hrdinů pak měl být odkazem na Impérium vrací úder, kde se Millenium Falcon skrývá na vesmírném smetí, aby se vyhnul pronásledování.

Bohužel žádná z vymazaných scén se neobjeví na filmových nosičích. Nezbývá tedy než doufat v jejich vyskytnutí se v nějaké speciální edici. I když to je něco, co fanoušci SW asi obecně neslyší moc rádi… Tak či tak… První filmový spin off k sérii Star Wars vychází v USA na DVD už 4. dubna. Do budoucna se krom kanonických pokračování Disney zaměří na další vedlejší dějové linie, z nichž zatím jistá a nejbližší je ta, která bude pojednávat o mladém Hanu Solovi a jeho dobrodružstvích.