Víkendové tržby: Chválený horor Uteč vystrašil Batmana z prvního místa

Oscarový víkend ovládla údajně nejlepší duchařina posledních let. Ostatní novinky se nevešly do top 10.

  1. místo – Uteč: 30,524 milionů, novinka
  2. místo – LEGO Batman: 19 milionů, 3. týden v žebříčku
  3. místo – John Wick 2: 9 milionů, 3. týden v žebříčku
  4. místo – Velká čínská zeď: 8,7 milionů, 2. týden v žebříčku
  5. místo – Padesát odstínů temnoty: 7,7 milionů, 3. týden v žebříčku
  6. místo – Fist Fight: 6,380 milionů, 2. týden v žebříčku
  7. místo – Skrytá čísla: 5,875 milionů, 10. týden v žebříčku
  8. místo – La La Land: 4,6 milionů, 12. týden v žebříčku
  9. místo – Rozpolcený: 4,118 milionů, 6. týden v žebříčku
  10. místo – Lion: 3,807 milionů, 14. týden v žebříčku

Nejspíš už jste zaregistrovali výsledky 89. ročníku Cen Akademie, nebo chcete-li Oscarů, ale byla by škoda opomenout náš tradiční pohled na návštěvnost amerických kin právě uplynulého víkendu. Nejvíce se totiž chodilo na horor Uteč (Get Out), který se pyšní nadšenými recenzemi (100 % na Rottenech, fakt!) a vlastně po právu slaví prvenství v boxoffice.

Více než třicetimilionový otvírák je pro tuto nízkorozpočtovou žánrovku skvělým výsledkem, kvůli kterému se z prvního fleku pakoval král posledních dvou víkendů a to LEGO Batman. Netopýří kostičkový uhájil stříbro se solidním náskokem před dvojkou Johna Wicka, který si oproti minulému týdnu polepšil o jednu příčku.

Překvapivě slušně se daří i Velké čínské zdi, která padá žebříčkem o dost pomaleji, než se asi čekalo. Matt Damon v roli zachránce dálnovýchodní velmoci porazil i Padesát odstínů temnoty na pátém místě, kterým klesla návštěvnost o hrozivých 62 %. Špatná americká čísla však Christian Grey dohání ve zbytku světa, kde už utržil téměř čtvrt miliardy dolarů. Wow.

Skromný pokles divácké přízně vykazuje komedie Fist Fight na šestce (6,380 milionů) a sedmá Skrytá čísla slaví jubilejní desátý týden v top 10. Na Oscarech však toto historické matematické drama neuspělo. To snový muzikál La La Land sice posbíral hned šest cenných sošek, ale ta nejdůležitější – za nejlepší film roku – mu v kontroverzním závěru ceremoniálu unikla. Aktuálních víkendových 4,6 milionů a osmé místo mu však už nikdo nesebere.

Devítka skončila v náruči mrazivého Rozpolceného a na desátou příčku se vyšplhala další oscarovka a to Lion – drama podle skutečné události o hledání ztracené rodiny v přelidněné Indii. Do top 10 se nevešli hned dva nováčci – bídně hodnocený Pes ro(c)ku a akční drama Collide. Příští týden nás čeká rozlučka s komiksovým Wolverinem Logan a to by měla být jiná jízda.

Váš komentář potěší autora článku.