TOP 10: Nejlepší filmové trailery ledna

Začíná nám nový filmový rok. Trailery na mnohé filmy samozřejmě pokračují, ale leden nám toho moc nového a zajímavého nepřinesl. Nabídka deseti nejlepších tudíž bude o něco méně atraktivní než jiné měsíce, ale doufáme, že i tak se je na co dívat.

1) Logan (Extended Red Band Trailer 2)

I když Loganovi bohatě stačil Johny Cash, i v druhé ukázce se příjemně navozuje velká rozlučka s Hugh Jackmanem a konečně se prosazuje dravější a odvážnější přístup k látce. Navíc se trailer více zaměřuje i na další postavy v čele s malinkou Dafne Keen, kterou si v pár momentech zamilujete stejně jako hláskujícího Patricka Stewarta, který nejde pro sprosté výrazy daleko. Zkrátka je to až moc dobře nastavené, aby z toho vzešel nějaký kolosální průser.

V českých kinech: 2.3 2017

2) Kráska a zvíře (Official Final Trailer) 

Tady se opět vyhraje. Disney opět dojí zlatý důl, když nalije obrovskou produkční hodnotu do klasických pohádek a obsadí je pěknými a známými herci. Výsledek? Očekáváme miliardu, protože tohle je přesně trefa do černého. Vypadá to krásně, příběh každý zná a je univerzální, a kdyby náhodou, tak se to vše prodá přes hudbu. Dokonalý produkt bez jediné závady.

V českých kinech: 16.3. 2017

3) Grave (Official Red Band Trailer) 

Dráždivé, nechutné, znepokojující, provokativní, šokující. Raw jde v ukázce až na dřeň a ukazuje to způsobem velmi efektivním, až se na mysl derou slovní spojení jako ruská montážní škola nebo naturalismus. Druhá polovina traileru s pulzující hudbou skvělá.

V českých kinech: –

4) Kong: Ostrov lebek (International Trailer) 

Mezinárodní trailer toho moc nového neukázal a jde spíše vzhledem k vynikajícímu traileru z minulého roku o krok zpátky, ale přesto se tady objevují první náznaky, které se hlásí k monstr univerzu společného s Godzillou. Navíc ta specifická asijská dikce dává vzpomenout na již klasické trailery namluvené dabéry (zejména Don LaFontaine byl v tomto směru nepřekonatelným králem). Takový závan nostalgie se dnes již moc často nevidí.

V českých kinech: 9.3. 2017

5) Brimstone (Trailer) 

Westernům se v posledních letech daří, a to jak velkým, tak i těm menším. Brimstone vypadá jako komorní western s patřičně drsným naturelem. Guy Pearce je i v těch pár náznacích démonický a různé výjevy spíše dodávají pocit, že by se ono westernové prostředí mohlo vyměnit za současnost a mohl by z filmu vypadnout příjemně mrazivý nízkorozpočtový thriller. A režisérovo jméno je cool jako prase.

V českých kinech: –

6) Masaryk (Trailer) 

Zatímco první trailer se tvářil jako česká variace na Vlka z Wall Street, aktuální ukázka se díky 14 nominacím filmu na České lvy dostalo pompézní hudby, zpomaleným záběrům a globálnějšímu přístupu (politika, angličtina). A Masaryk láká v obou polohách, protože ať si říká kdo chce, co chce, Julius Ševčík točí jako zahraniční filmař a na výsledku je to vidět. Navíc Karel Roden v takovýchto rolích nemá šanci zklamat.

V českých kinech: 9.3. 2017

7) Pobřežní hlídka (International Trailer) 

Velké výbuchy, namakaní chlápci a nadité dekolty pobíhajících slečen ve slow-motion. Jo, Pobřežní hlídka ví, kde měl originál své přednosti a na blockbusterovém půdorysu to prodává víceméně bez problémů. Jen nás zajímá, jestli se všechny vtipy klasicky nevyslepičily předem a zda-li to režisér Šéfů na zabití nepodělá. Chemie The Rocka s Efronem totiž alespoň z ukázek celkem funguje.

V českých kinech: 15.6. 2017

8) Power Rangers: Strážci vesmíru (Official Trailer) 

Věděli jsme, že to bude volovina a nějak jsme tušili, že se v novém hávu bude intenzivně pomrkávat na originální klasiku a stejně jako v případě Pobřežní hlídky se celé toto zpracování zasadí do obrovského blockbusterového hávu. To, že to bude ale tak guilty pleasure, jsme netušili. Jde z toho cítit velký průser, ale i netušená blbá zábava, která si je toho moc dobře vědoma. Uvidíme.

V českých kinech: 6.4. 2017

9) Auta 3 (Extended Sneak Peek) 

Auta 2 jsou všeobecně považována za nejhorší pixarovku všech dob. Přesto, nebo možná právě proto vzniká třetí díl, na kterém si tvůrci chtějí pošramocenou pověst geniálního animovaného studia navrátit zpět. Ve spolupráci s Disneym se tak očividně bude hrát na velkou nostalgii a skromný návrat ke kořenům s větším důrazem na drama a atmosféru. Alespoň takto rozšířená ukázka působí, za což jsme rádi.

V českých kinech: 15.6. 2017

10) Zlato (Official Red Band Trailer) 

Už podivné šachování s premiérami dávalo vědět, že tady studio nebude vědět, kam Zlato zařadit. Na Oscary to je zřejmě příliš kontroverzní a sprosté, na nevinnou zábavu až příliš ambiciózní a nepříjemné. Takže? Takže je potřeba film prodat přes jedinou možnost: přes Matthew McCounagheyho a jeho herecký koncert, což je přesně to, co si z traileru budete pamatovat.

V českých kinech: 16.2. 2017

Zatímco leden byl spíše mírný, únor by měl být i přes svou krátkost nabitější. Jako vždy totiž bude v USA Superbowl, což znamená jediné – nové ukázky na největší letní blockbustery. Zcela jistě se dočkáme další ukázky na nové Piráty nebo Transformery a s trochou štěstí se podíváme na další trailer k nějaké komiksárně, k Temné věži nebo ke Sněhulákovi. Tak zase příště.