Lék na život: Exkluzivní sanatorium s „pár“ kostlivci ve skříni

Režisér Gore Verbinski se rozhodl po několikaleté pauze opět vrhnout na natáčení. Jeho nejnovějším snímkem je mysteriózní thriller Lék na život, v němž více než jinde platí, že není radno dávat na první dojem..

Mladý Lockhart je ve firmě pověřen zdánlivě banálním úkolem. Má ve švýcarském sanatoriu vyzvednout ředitele Pembrokea, kterému se pobyt ve zdravotním zařízení (podle jeho posledního dopisu) zamlouvá natolik, že jej nemá v úmyslu opouštět. Jenže firmě se v jeho nepřítomnosti až tak dobře nevede, takže je na čase jej přivézt zpět. Lockhart se proto sám vydává do odlehlého psychiatrického zařízení, které vypadá jako spokojená komunita složená hlavně z bohatých klientů. Mladík se však setká s pacientkou Hannah, která mu sdělí, že sanatorium nikdo nikdy neopustil. Lockhart jí samozřejmě nevěří, ale při cestě z léčebny má dopravní nehodu a sám se stává hospitalizovaným na jednom z lůžek. Zpočátku je svolný k tomu, aby se účastnil léčení, ale čím víc procedur podstoupí, a čím více času stráví mezi ošetřovanými, tím je jasnější, že způsoby „léčení“, které praktikují zaměstnanci sanatoria, jsou velmi pochybné. A Lockhart má co dělat, aby si vůbec udržel čistou mysl, a mohl tak odkrýt celou hrůznou pravdu.

Role vedoucího podivné experimentální kliniky se ujal Jason Isaacs, kterého budete znát ze série Harryho Pottera nebo z filmu Černý jestřáb sestřelen. Lockharta si zahrál Dane DeHaan (Lincoln, Amazing Spider-Man 2) a role půvabné pacientky Hannah připadla Mii Goth (Nymfomanka 1/2, Everest). Režisérem thrilleru z prostředí bílých plášťů je tedy zmíněný Gore Verbinski, který si získal slávu a uznání za snímky jako je Kruh, Rango nebo za tři díly Pirátů z Karibiku. Ambiciózní film Lék na život bude mít u nás premiéru 16. února.