Avengers: Infinity War: Thanosův plán odhalen

To, že Thanos (Josh Brolin) by měl být hlavní postavou Avengers: Infinity War bratrů Joea a Anthonyho Russo, je již známá věc. Teď už i víme, jaký je celý jeho plán, jaký je cíl a motiv jeho činů.

Mezi tím, co je v komiksech a co by se mělo dít ve filmu, jsou někdy poměrně velké rozdíly. V komiksech bylo hlavním důvodem jeho snahy zničit svět to, že chtěl zvítězit nad smrtí, aby se následně mohl ucházet o její přízeň.

V jednom z bonusů k Doctoru Strangeovi se spoluautor Stephen McFeely rozpovídal o Infinity War. Na adresu Thanosova cíle se vyjádřil takto:

„Jeho snahou je nastolit ve vesmíru rovnováhu podle jeho představ. Takže když zjistí, že  s Infinity Stones by toho mohl docílit jako lusknutím prstu, stanou se ty jeho hlavním objektem zájmu.“

O tom, co znamená nastolit ve vesmíru rovnováhu, můžeme zatím jen spekulovat. Zní to jako tanec se smrtí? Bude se snažit zbavit ostatních superhrdinů? Není velkým překvapením, že se Marvel nedrží striktně kreslené předlohy. Signifikantní změny, koneckonců, udělali při zpracování každého komiksového příběhu.

Hlavní dějová linka Infinity War bude nejspíš sledovat Thana cestujíc z jednoho místa na druhé ve snaze sbírat Infinity Stones. A až je bude mít všechny, rozpoutá peklo.

O tom, jak to bude či nebude, se budeme moci na vlastní oči přesvědčit v první polovině příštího roku.

Váš komentář potěší autora článku.