Autoři Scary Movie natočí parodii Hvězdných válek

Není novinkou, že taková klasika jako jsou Hvězdné války, nezůstává ušetřena věčného parodování. Nyní se však příběhy z daleké předaleké galaxie dostaly do hledáčku klasiků tohoto žánru: Jasona Friedberga a Aarona Seltzera, kteří spolu už po jedenácté spojí své síly při natáčení.

Přestože někdo jejich práci odsuzuje a jejich filmové počiny dlouhodobě nejsou kritiky ze zcela očividných důvodů opěvovány, Friedberg a Seltzer si už v oblasti parodií vydobyli zvučné jméno. Poprvé spolu pracovali na snímku Agent WC 40, později na Scary Movie: Děsnej biják, Děsnej doják, Tohle je Sparta nebo Best Night Ever. Natáčení parodie s krkolomným názvem Star Worlds Episode XXXIVE=MC2: The Force Awakens The Last Jedi Who Went Rogue by mělo začít už letos na podzim a Friedberg se Seltzerem mají v plánu k filmu napsat scénář, a také ho režírovat.

Snímek vznikne ve spolupráci společnosti Covert Media a Broken Road Production, přičemž předprodej práv byl zahájen na mezinárodním filmovém festivalu Berlinale. Obsazení filmu, ani plánované uvedení do kin prozatím není známo.

Nezbývá než doufat, že se Star Worlds alespoň přiblíží úspěšné parodii z jediského prostředí s názvem Spaceballs od Mela Brookse z roku 1987. Ale ruku na srdce, šance jsou docela mizivé. Poslední promítaný snímek Superfast, který si dobírá známou sérii Rychle a zběsile, měl sice řádově lepší hodnocení než ostatní počiny této režisérsko-scénáristické dvojice, ale plánovaná parodie Who the F#@K Took My Daughter? s tématikou z filmu 96 hodin naznačuje, že se dočkáme klasického přízemního humoru, na který jsou Friedberg se Seltzerem experti.

Váš komentář potěší autora článku.