Souhrn největších filmových novinek prosince

Konec roku je za námi a prosinec byl plný (často nemilých) překvapení. Co stojí za zmínku?

Box office 

Bylo tak nějak přirozené, že v prosinci budou opět kralovat Star Wars. První spin-off s názvem Rogue One si na vedlejší projekt hlavní série nevede vůbec špatně a překročí se hravě miliarda. Filmy jako Pasažéři, Assassin´s Creed nebo Collateral Beauty zkrátka jen posbíraly drobky. Co je ovšem úkazem? Anděl páně 2, který ladně přeskočil nové Star Wars a plní naše česká kina již několik týdnů po sobě! Ukázková prosincová trvalka.

Filmové nebe

Nebyl to příliš veselý závěr roku. Nejprve nás v prosinci opustila Ljuba Skořepová a pak se celý filmový svět zahalil do smutku, když na následky infarktu zemřela Carrie Fisher. Aby toho nebylo málo, den na to ji následovala její matka Debbie Reynolds. Odpočívejte v pokoji jsme museli pronést i nad Claude Gensac – manželkou Louis de Funése.

Zack Snyder si odskočí od DC

Ben Affleck je momentálně hodně v kurzu. Jeho Batman tak dostane prvotřídní péči a přednost před druhým dílem Justice League (čili 2018/2019). Tím se udělalo volno v kalendáři Zacka Snydera, který ihned využil příležitosti a upsal se válečnému dramatu The Last Photograph o vztahu vojáka s válečným fotografem na pozadí války v Afghánistánu.

Gotham City Sirens 

A u DC ještě zůstaneme. U Suicide Squad byla nejlepší postava jednoznačně Harley Quinn. To samozřejmě hlavouni ví a místo toho, aby vzniklo Suicide Squad 2, bude se tlačit přes tuto milenku Jokera. Nepůjde ale o klasický origin, ale o další týmovku. Gotham City Sirens totiž vypráví příběh, ve kterém spojuje Harley Quinn s Catwoman a Poison Ivy. Režíruje opět překvapivě David Ayer, který musel dostat za kino verzi pořádně za uši (a musel zřejmě hodně mlčet). Snad se nám rýsuje adekvátní oprava.

Expendables 4? 

Sylvester Stallone se nám pomalu loučí. Jeho Rambo už nevznikne (bude TV seriál), s Rockym se krásně rozloučil v Creedovi, a tak jeho poslední velkou značkou zůstávají Expendables, kteří narazili třetím dílem. Čtyřka by však měla být velkou rozlučkou se všemi osmdesátkovými akčními hrdiny a všemi těmi sedmdesátníky a osmdesátníky. Mají na to ještě všichni chuť a sílu? A zajímá to vůbec někoho? Nic oficiálního se zatím nepotvrdilo, ale na druhou stranu Stallone už moc nemá do čeho píchnout a vrásky narůstají velmi rychle…

La La Man 

Damien Chazelle uchvátil před pár lety Whiplashem a nyní je jeho želížkem v ohni pro oscarový boj pestrobarevný muzikál La La Land. Tam si sedl s Ryanem Goslingem natolik, že spolu kutí další film. Ten se bude jmenovat First Man a půjde o příběh Neila Armstronga – prvního člověka na Měsíci. Další drama? Další Oscar? Pravděpodobně.

Všechno nejlepší do nového roku! Co nás překvapí hned z kraje nového roku 2017?