Logan a návaznost na X-Meny

Víme, že Logan se má lehce inspirovat komiksovou minisérií Old Man Logan (u nás vyšlo jako Starej dobrej Logan) od Marka Millara. Ta se odehrávala v budoucnosti v alternativní realitě. Nyní to vypadá, že krom několika dalších shodných bodů na tom bude obdobně i film… První výraznější indicie se objevila už v nejnovějším traileru, kde si Wolverine prohlíží komiksový sešit s X-Meny. Nyní se k této otázce vyjádřil i sám Hugh Jackman, letitý představitel milovaného hrdiny s adamantiovými drápy.

Jackman uvedl, že s režisérem Jamesem Mangoldem chtěli tentokrát vytvořit něco opravdu odlišného, což se ostatně odráží i v názvu filmu, který používá Wolverinovo civilní jméno. Původně prý dokonce neměl mít s hrdinou společného vůbec nic. Chtěli natočit film spíše o muži, než o Wolverinovi. To samo o sobě může být krok správným směrem. Pohled na lidskou stránku nejoblíbenějšího mutanta ruku v ruce s tím, že nadchází jeho čas, to by mohlo být to pravé ořechové. Logan má odrážet škody, jaké fakt, že onen muž v něm je tím kým je, napáchal na jeho životu. Celkově se jedná o samostatný film, stojící mimo všechny dějové linky ostatních filmů s X-Meny. Což z něj vlastně dělá tak trochu unikát. Ostatně i Deadpool se přece odehrával ve stejném universu a jiné Wolverinovy samostatné snímky nějakou tu vazbu na sérii měly… Vše je nakonec uzavřeno s tím, že se nám rozjasní po zhlédnutí filmu. Logan jde do kin 3. března tohoto roku…

To, že film nemá přílišnou návaznost na sérii, je dobře už jen proto, že tvůrci tak mají naprostou volnost a mohou se při vytváření příběhu jednoduše odvázat. A jelikož bude film ve znamení loučení se s Wolverinem a Charlesem Xavierem (resp. jeho starší verzí), plus to vše ještě navíc obohacené o „erkovou přístupnost,“ je se rozhodně nač těšit. Co si budeme povídat, komiksové snímky s mutanty mají s kontinuitou série jako takové celkem problém a jeden aby si při snaze najít v určitých bodech návaznost či přehlédnout odchylky a paradoxy dal pozor, aby mu neexplodovala hlava. Inu, slovy Deadpoola: Ty prequely to zkomplikovaly.

Krom Hugh Jakcmana a Patricka Stewarta se v dalších rolích představí Boyd Holbrook, Stephen Merchant, Richard E. Grant, Eriq La Salle, Elise Neal, Elizabeth Rodriguez, Doris Morgado, Reynaldo Gallegos, Juan Gaspard, Dave Davis, Lauren Gros, Mark Ashworth a další.