TOP 25: Nejočekávanější filmy roku 2017 (2. část)

Pokud přemýšlíte, co si v roce 2017 nenechat ujít v kinech, tak jste na správné adrese. Po představení prvních patnácti snímků se dnes dostáváme do finále, do kterého zařazujeme desítku nejočekávanějších filmů příštího roku.

10. Válka o planetu opic (14. 7.)

V příštím roce se můžeme těšit také na sequel Úsvit planety opic a zároveň další pokračování do série, která byla v roce 2011 obnovena snímkem Zrození planety opic. Šimpanz Caesar se svou tlupou je znovu nucen bojovat s lidmi o nadvládu. Poté, co opice utrží velké ztráty, je rozhodnut pomstít svůj druh. Opičí hlavní roli si zopakoval Andy Serkis.

9. Mumie (9. 6)

Téma oživlých mrtvol starověkého Egypta se znovu vrací do kin. Tentokrát se po tisíciletích spánku ve sarkofágu probouzí princezna Ahmanet a chce zničit svět. Dokáže ji zastavit tajná elitní organizace Prodigium vedená Tomem Cruisem?

8. Star Wars VIII (15. 12.)

Rok 2017 je dalším rokem Star Wars, fanoušci se dočkají už osmé epizody této legendární série. Událostmi navazuje na Star Wars: Síla se probouzí, ale přesnou zápletkou tvůrci zatím nezveřejnili. Režie se ujal Rian Johnson.

7. Spider-Man: Homecoming (7. 7.)

I světoznámý pavoučí muž si na své konto v příštím roce připíše další snímek. Spider-Mana si zahraje Tom Holland, jenž v této roli debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka. Po dobrodružství s Avengery se vrací domů ke své tetičce a poctivě trénuje se svým učitelem (Robert Downey Jr.). Objevuje se však nový padouch a jeho klidný život je narušen.

6. Logan (3. 3.)

Další superhrdinský příběh do sbírky. Wolverine (Hugh Jackman) a Profesor X (Patrick Stewart) se schovávají v úkrytu před Nathanielem Essexem a jeho společností, jež ze zabitých mutantů vytváří zbraně. Wolverine však začíná ztrácet svou schopnost regenerace a Profesor X má počínajícího Alzheimera. Pak se ujímají mladé dívky, která utekla ze zajetí, kde se z ní snažili vytvořit supervojáka. Možná k sobě ale mají blíž, než si myslí.

5. Temná věž (28. 7.)

„Muž v černém prchal přes poušť a pistolník mu byl v patách.“ Do kin během příštího roku vstoupí i filmová adaptace stejnojmenné sérii knih Stephena Kinga. Temná věž popisuje cestu Rolanda Deschaina z Gileadu, posledního pistolníka Středosvěta, za Temnou věží, aby zvrátil zkázu světa. V hlavních rolích Idris Elba a Matthew McConaughey.

4. Dunkerk (21. 7.)

Christopher Nolan se ve svém novém snímku vrací do roku 1940 a zobrazuje proslulou Operaci Dynamo. Spojenečtí vojáci musí být evakuováni z pláží a přístavu Dunkerque poté, co jsou obklíčeni německou armádou. Nolan je jedním z nejoceňovanějších režisérů současnosti, očekávání jeho prvního historického snímku jsou tak vysoké.

3. Vetřelec: Covenant (19. 5.)

Ridley Scott se znovu vrací k tématu jednoho ze svých nejoblíbenějších filmů. Vetřelec: Covenant je sequelem jeho snímku Prometheus z 2011, který ale nedosáhl kvalit původního Vetřelce. Na cestě ke vzdálené planetě na konci galaxie narazí posádka lodi Covenant na údajně nezmapovaný ráj. Ve skutečností jde o nebezpečný svět, kde žije pouze David, jediný přeživší ztracené expedice Prometheus.

2. Blade Runner 2049 (6. 10.)

Třicet let po událostech prvního filmu odkrývá nový Blade Runner a losangeleský policista K (Ryan Gosling) tajemství, které by mohlo úplně zničit zbytek lidstva. Proto je nucen pátrat po Rickovi Deckardovi (Harrison Ford), bývalém Blade Runnerovi, který je ale více než čtvrtstoletí nezvěstný. Ridleyho Scotta v roli režiséra nahradil David Villeneuve (Příchozí, Sicario).

1. Strážci Galaxie Vol. 2 (5. 5.)

Tři roky po premiéře prvních Strážců galaxie přichází do kin druhý díl. V nové marvelovce se tým superhrdinů vydá až na samou hranici kosmu. Děj se odehrává dva měsíce po prvním snímku. Strážci galaxie se snaží svou nově nabytou rodinu pohromadě a zároveň zjistit více informací o tajemných rodičích Petera Quilla. Na pomoc jim tak přichází i další postavy ze svět Marvelu.

Pokračujte na TOP 25: Nejočekávanější filmy roku 2017 (1. část)