TOP 10: Nejlepší listopadové trailery

Listopad už pomalu ale jistě cílí na léto 2017 (i když prosinec bude v tomto ohledu ještě silnější) a na brzké oscarové filmy. Dočkali jsme se mohutného závěru kampaně k dalším Star Wars nebo se nám poprvé představil nový sci-fi Luc Besson. Podívejte se na 10 nejpovedenějších trailerů listopadu.

1) Kráska a zvíře (Official Trailer)

Disney to opět dokázalo. Sázka na moderní look klasických pohádkových příběhů se vyplatil už několikrát a Kráska a zvíře nevypadá, že by bylo výjimkou. Emma Watson vypadá krásně, podmanivý hudební podkres dotváří pohádkovou atmosféru a vše vypadá tak, jak má. Zřejmě to nebude kdovíjaká bomba co se týče invence a narace, ale vydělá to slušný majlant a odkojí se na tom další dětská generace. Bravo, Disney, bravo.

V českých kinech: 16.3. 2017

2) La La Land (Official Trailer)

Příkladně gradující trailer, který je dokonalou prací střihu a hudby. Ústřední dvojice Emma Stone a Ryan Gosling je již dávno stvořená pro sebe a do toho všeho Damien Chazelle rve všem do chřtánu, že jazz je nejlepší na světě. Vypadá to barevně, mile, pompézně…a má to skvělé ohlasy. Těšíme se na výsledek.

V českých kinech: 5.1. 2017

3) Rogue One: Star Wars Story (International Trailer 2) 

Velké hrdinství, velké proslovy, velká gesta. První spin-off ke Star Wars se jeví špinavější a zemitější než nová trilogie a je to dobře. A i když je multirasové obsazení celkem otravné, sidekickové budou dělat srandu, hlavní hrdinka bude mít zase problémy s rodinnými vazbami a opět půjde o to zničit Hvězdu smrti, prostě to vypadá a působí dobře.

V českých kinech: 15.12. 2016

4) Kong: Ostrov lebek (Trailer) 

Trochu se nám ta depresivní atmosféra vietnamského peklo v nynější ukázce díky několika vtípkům rozmělňuje, ale každopádně konečně vidíme velkého opičáka v akci. Zřejmě půjde o jiný přístup než u Godzilly – Kong se nikde dlouho skrývat nebude a rovnou začne ničit nezvané hosty na půdorysu slavných filmů z doby vietnamské války. A i když tíživý a atmosférický trailer z Comic-Conu vede, tento pokus taky není marný.

V českých kinech: 9.3. 2017

5) Jackie (Official Trailer)

Vražda JFK byla již několikrát brilantně zfilmována. Pohled jeho manželky a co musela prožívat, však doteď chyběl. A vypadá to, že se jedná o trefu do černého, protože Natálka Portman do postavy Jackie evidentně vložila všechno, co mohla. Tíživost doby a okamžiku, vyrovnávání se se smrtí blízké osoby a mediální tlak – to vše trailer ukazuje měrou vrchovatou. Emočně velmi silné.

V českých kinech: 16.2. 2017

6) Valerian a město tisíce planet (Official Teaser Trailer) 

Zatímco už asi 59 let čekáme na Avatara 2, přichází Luc Besson se vzpomínkou na svůj Pátý element a představuje nám jeho obrovský svět plný neomezených možností na základě slavného francouzského komiksu. Přestože ústřední dvojice moc sympatií nepobrala, všemožné příšerky a audiovizuální vychytávky budí dojem, že tady se bude muset jít do kina. Uvidíme, co poví další trailery a hlavní zápletka.

V českých kinech: 20.7. 2017

7) Wonder Woman (Official Trailer) 

DC to do nás cpe horem dolem a po vlažných přijetích Batmana se Supermanem nebo Sebevražedného oddílu se v marketingovém musí sakra otáčet, aby prodali i Wonder Woman. Zatím to ovšem funguje, protože Gal Gadot je sympatická kočka, Chris Pine charismatický borec a všechno okolo lítá a vybuchuje. Pořád však hlodá červíček pochybností, jestli to není jen další habaďůra. I kdyby se jednalo o variaci na Kapitána Ameriku s amazonkami, bereme všemi deseti.

V českých kinech: 1.6. 2017

8) Pod rouškou noci (Official Final Trailer) 

Kdy se z nesympatického tupého herce hrajícího romantické ploché postavy stal autorský tvůrce a jedna z nejvlivnějších osobností Hollywoodu? Ben Affleck prožívá rok snů a vše završuje retro gangsterkou s oscarovými ambicemi. Zběsilá závěrečná půlminutová řežba ukazuje, že se máme na co těšit a že by to Ben mohl i slušně odehrát. Že to bude vypadat a znít skvěle už je jisté.

V českých kinech: 12.1. 2017

9) Silence (Official Trailer)

Tak dlouho se čekalo na nový Scorseseho film, až ho studio uvedlo trailerem pár dní před slavnostní premiérou. Půjde o velké téma křesťanství, čili se zřejmě katolíci opět budou odvolávat na kontroverzi apod. Na traileru nás však zaujala jiná věc: tahouny budou Adam Driver a Andrew Garfield, protože Liam Neeson se v ukázce mihne jen na pár sekund. Nebo jde o nějaký geniální tah nalákat lidi do kina? Každopádně hudba trailer vybičovala o level výš.

V českých kinech: 16.2. 2017

10) Trainspotting 2 (Official Trailer)

20 let je dlouhá doba. Přesto všechno je to jako včera, co v jedničce řádila parta narkomanů a snažila se najít smysl života a svůj úděl v rozložené společnosti. Vrací se všichni slavní herci i původní štáb v čele s Dannym Boylem takže se od první vteřiny všichni snaží navodit atmosféru jedničky kultovním monologem včetně. A ono to celkem funguje.

V českých kinech: 2.2. 2017

Závěr roku bude epický jako vždy ve všech ohledech. A nebude to jen o Star Wars. Bude to samozřejmě o oscarových snímcích a hlavně o letních blockbusterech příštího roku. Proto čekáme na první ukázky nového Spider-Mana, Strážců Galaxie nebo dalšího dílu Rychle a zběsile. Je možné, že se zastaví i Jack Sparrow, další Transformeři nebo díky posunutému datu premiéry nový Vetřelec. Bude toho hodně.