Souhrn největších filmových novinek listopadu

Co se událo v listopadu ve světě filmu? Krátký přehled pro vás.

Box office

Na začátku listopadu podle očekávání zbořil kina Doctor Strange a pak nadvládu převzala Fantastická zvířata. Zdaleka největším překvapením však bylo vtrhnutí Odvážné Vaiany, animáku od Disneyho. Přes 80 mega za první prodloužený víkend bylo nečekaných a skončit se může někde kolem 800 milionů, což by byl pohádkový výsledek.

Filmové nebe

Zemřel poslední z původních sedmi statečných a herec zejména seriálových rolí, Robert Vaughn. Opustil nás také legendární představitel Krakonoše František Peterka. Oba zesnuli v požehnaném věku, odpočívejte v pokoji.

Freddie Mercury má tvář 

Slavný frontman legendární kapely Queen se měl v pořádném životopisném filmu objevit už několikrát. Naposledy si měl Freddie Mercuryho zahrát Sascha Baron Cohen, ale nakonec z toho sešlo. Nedávno se internetem prohnala informace, že Freddieho ztvární Rami Malek (hvězda seriálu Mr. Robot) a co víc, o režii se zajímá Bryan Singer. Film by se měl jmenovat Bohemian Rhapsody a natáčet by se mohlo příští rok.

Dívka v pavoučí síti 

Knižní série Milénium Stiega Larssona odstartoval fenomén skandinávských detektivek. Kromě švédské verze se první díl dočkal i americké pod taktovkou Davida Finchera. S tím se už však nepočítá a studio chce rovnou natáčet aktuální čtvrtý díl s názvem Dívka v pavoučí síti, kterou po zesnulém Larssonovi napsal David Lagercrantz. Režie se ujme Fede Alvarez, autor solidního thrilleru Smrt ve tmě. Rooney Mara ani Daniel Craig zatím potvrzeni nejsou.

Potvrzení na režisérských židlích 

Dříve jsme psali o tom, že Deadpool 2 ztratil režiséra jedničky Tima Millera. Náhrada je ovšem více než adekvátní. Dvojku totiž natočí David Leitch, zkušený kaskadér a spoluautor prvního Johna Wicka. A když jsme u toho Johna Wicka, práci má i Leitchův kolega Chad Stahelski, jenž natočil i dvojku Johna Wicka a nedávno mu byl přiklepnut nový Highlander. Režiséra našla i herní adaptace Mortal Kombat. Tu natočí debutant Simon McQuoid, který jako každý druhý začínal na reklamách. Zajímavostí je, že produkuje James Wan.

Premiéry od Foxů 

Foxové nedávno vyrukovali se zajímavými škatulaty s daty premiér svých velkých titulů. Předně posunuli vpřed dalšího Vetřelce Ridleyho Scotta již na 19. květen a odsunuli premiéru druhých Kingsmanů na 6. říjen. Důležitá jsou však data bez konkrétních titulů: 21. prosince 2018 vypadá s největší pravděpodobností na Avatara 2 (i když po všech těch odkladech vážně těžko říct), další blockbustery dorazí 3. března 2018, 29. června 2018, 2. listopad 2018 a 14. únor 2019. Vsadíme krk, že jedno datum je rezervované pro Deadpoola 2 a druhé pro remake X-Menů. Další filmy si neovažujeme tipovat a necháme se překvapit. Čas ukáže.

Prosinec už jede v plném proudu, jaké budou filmové novinky koncem roku? Určitě bohaté, počkejme si za měsíc.