Sólovka Harley Quinn má režiséra, název a spekuluje se o obsazení

Už od uvedení Sebevražedného oddílu do kin se spekulovalo o tom, že se nám Warner Bros. chystá naservírovat sólovku tolik milované Harley Quinn. Nyní to vypadá, že se projekt pěkně rozjíždí, už má svůj název, režiséra a šíří se zvěsti o hereckém obsazení.

Prvotní domněnky spojovaly spin-off Harley s názvem Birds of Prey, nicméně tento týden vyšlo najevo, že titul pravděpodobně ponese název Gotham City Sirens. Režie by se podle posledních zpráv měl ujmout David Ayer, pod jehož taktovkou vznikl právě již zmíněný Sebevražedný oddíl.

Stejně jako ten, i Gotham City Sirens by se měl soustředit na komiksové antihrdiny. Tedy v tomto případě spíš hrdinky, půjde totiž o ženy záporačky z DC komiksů. Setkáme se právě s Harley Quinn, Poison Ivy či Catwoman. Název napovídá, že film se odrazí od stejnojmenného komiksu, který se zabýval již zmiňovaným triem záporaček a vyobrazoval je jako tým pracující spolu kvůli sdílenému cíli.

Role Harley Quinn se opět ujme Margot Robbie, která krom toho zaujme i pozici výkonné producentky snímku. Dříve jsme informovali, že pod scénář by se měla podepsat Christina Hodson. To už, zdá se, neplatí a o dialogy a spoustu dalšího by se měla zasloužit Geneva Robertson-Dworet (Sherlock Holmes 3, připravovaný Tomb Raider).

Kromě toho se asi máme na co těšit i vzhledem k postavě Poison Ivy. Kolují zvěsti, že by si ji totiž mohla zahrát Megan Fox. Údajně se poslední dobou až podezřele zajímá právě o ty díly komiksů, kde se Poison Ivy a Harley Quinn vyskytují spolu.

Ačkoli Sebevražedný oddíl nebyl přijat úplně nejlépe (obzvlášť kritikou), Harley Quinn se rychle stala miláčkem všech. Margot Robbie sklízela za svůj portrét spoustu chvály. I díky tomu se z Harley stala pravděpodobně nejoblíbenější postava celého Oddílu. Můžeme tedy věřit a doufat, že Gotham City Sirens bude stát za to.