Hraní Pokémoni dostali režiséra, Pikachu bude detektivem

Kapesní příšerky z Japonska si nedávno díky Pokémon Go opět podmanily svět jako v dobách sví největší slávy. To nemohli nechat tvůrci z továrny na sny bez povšimnutí a hned daly do pochodu několik projektů soustředících se právě na obyvatele malých pokéballů.

Již od srpna víme, že scénář napíší Nicole Perllman (Strážci galaxie) a Alex Hirsch. Nyní prosákla na veřejnost i nejdůležitější informace – režie se ujme Rob Letterman. Ten má na svém kontě například povedený animák Monstra vs vetřelci.

A o co vlastně ve zmíněném snímku půjde? Hlavním hrdinou bude nejpopulárnější Pokémon, žlutý hlodavec Pikachu. Zatím není jasné, po čem bude přesně pátrat, ale jedna jistota už na svět pronikla. A to název. Nový snímek s populárními příšerkami ponese název právě po svém hlavním hrdinovi – Detective Pikachu.

Natáčení by mělo začít na začátku roku 2017, premiéra zatím není známá. Postava detektiva pikachu byla poprvé představená ve videohře Great Detective Pikachu. O příběhu filmu se zatím nic moc neví, na detaily si budeme muset počkat.