Kdo bude záporákem v Aquamanovi?

Bylo jen otázkou času, kdy se tajemná opona obklopující nového Aquamana (2018) Jamese Wana začne zvedat. Jak už víme, hlavní roli mají hrát Jason Momoa s Amber Heard po svém boku. Teď už máme i jistou představu o samotném příběhu nebo přinejmenším o hlavním záporákovi.

Deadline přišel s informací, že Patrick Wilson by se měl objevit jako Aquamanův zlý bratr Orm, neboli Ocean Master. Wilson s režisérem Wanem spolupracoval už při franšízách V zajetí démonů a Insidious.

Patrick Wilson a James Wan

Původně se spekulovalo o tom, že i v chystaném projektu bude tím hlavním na špatné straně klasický záporák z příběhů o Aquamanovi, Black Manta. Na tyto spekulace Wan odmítal reagovat s tím, že sám neví, odkud se mohly vzít. Je možné, že se s Black Mantou někdy setkáme, zřejmě to ale nebude v připravovaném Aquamanovi.

Pro nejpravděpodobnější scénář Aquamanovy sólovky se stačí podívat na relaunch komiksovek známý jako New 52, konkrétně na tu týkající se zmiňovaného hrdiny, civilním jménem Arthura Curryho. Série z pera Geoffa Johnse měla za cíl udělat z Aquamana, do té doby často terče vtípků, jednoho z nejrespektovanějších DC hrdinů.

V příběhu by se měly objevit postavy nyní klíčové v DC světě – Aquaman, Mera, Vulko a Ocean Master. James Wan má před sebou tedy materiál s potenciálem na blockbuster a velkolepé dobrodružství. Možná se dočkáme i camea některých členů Ligy spravedlnosti.

Kdyby ovšem někdo čekal, že Orm bude vyobrazen jako čisté zlo, byl by na omylu. Nejen že by to nesouhlasilo s tradicí DC, ale také to vypadá, že Ocean Master bude mít pro své jednání důvody.

Pro Wilsona znamená tento casting roli superzáporáka ve sdíleném komiksovém vesmíru. Původně byl upsán k podobné roli v marvelovském Ant-Manovi, projekt ovšem opustil společně s režisérem Edgarem Wrightem. Herec není kreativním vedoucím DCEU neznámý. Kromě již zmiňované dlouholeté spolupráce s Jamesem Wanem má na kontě i roli v adaptaci grafického románu Strážci – Watchmen od Zacka Snydera.