Trailer #2: Fences (2016) – Denzel Washington jako svérázný otec čelící rasismu

Filmy s rasovou tématikou jsou v Americe motivem, který bude do kin vábit vždycky dostatek lidí. A protože se v dramatickém příběhu, jenž vznikl na motivy hry oceněné Pulitzerovou cenou, objeví ještě Denzel Washington, má snímek Fences velmi slušně nakročeno k úspěchu.

Třiapadesátiletý Troy (Denzel Washington) je afroameričan žijící s rodinou na předměstí Pittsburghu. V padesátých letech minulého století byla rasová nesnášenlivost horkým tématem a černoši nemohli díky segregaci vykonávat řadu povolání. Troy byl v mládí velmi talentovaným baseballistou, ale nešťastná náhoda jej přivedla do kriminálu, a tak ztratil naděje na větší úspěch ve světě sportu. Proto se zatvrdil a jediné, na co se celý život soustředil bylo, aby se dovedl postarat o svoji rodinu. Milovaná žena Rose (Viola Davis) mu stojí vždy po boku, ale neshoduje se s Troyem ohledně přístupu k jejich synovi Corymu. Ten má stejně jako otec talent na sporty, ale Troy v něm jeho vášeň spíš udupává, než aby jej podporoval. Cory má dojem, že jej otec nemá rád, ale snímek nám postupně odkrývá, proč se Troy chová tak tvrdě a odtažitě.

Denzel Washington se kromě hlavní role po dlouhé době ujal i postu režiséra. Jeho posledním režijním počinem byl oceňovaný film Silná slova z roku 2007. Jak už bylo zmíněno, předlohou se stala stejnojmenná divadelní hra autora Augusta Wilsona, která kromě Pulitzerovy ceny získala ještě dvě ceny Tony. Snímek s názvem Fences bude mít v Česku premiéru letos na první svátek vánoční.