Trailer #1: Jackie (2017) – Natalie Portman září jako bývalá první dáma USA

Po mnoha kladných ohlasech z festivalů v Benátkách nebo Torontu se konečně dočkáváme plnohodnotného traileru na biografické drama o bývalé první dámě USA Jacqueline Kennedy, Jackie. Film s Natalií Portman v titulní roli je jedním z očekávaných snímků zimní sezóny, kdy do kin vstupují zejména snímky doufající v oscarový úspěch.

Natalie Portman je prozatím bezesporu nejvýraznější favoritkou nadcházející award season. Podle nadšených reakcí na snímek, výkon Portman není jen jeden z nejlepších výkonů tohoto roku, ale rovnou celé její kariéry. Ta odstartovala už v roce 1994, kdy zazářila po boku Jeana Reno v Leonovi a dnes má herečka na kontě mimo jiné i 2 nominace na Oscara, z nichž jednu proměnila v roce 2011. Očekávání jsou tedy nemalá.

Děj filmu Jackie se bude odehrávat bezprostředně po atentátu na bývalého prezidenta USA, Johna F. Kennedyho. Rámcován kolem rozhovoru Jackie s Theodorem H. Whitem pro slavný magazín LIFE, film nabídne intimní pohled do soukromí první dámy, kde se skrývá zraněná žena snažící se vyrovnat se smrtí manžela a zároveň splnit svou povinnost vůči americkému lidu. Tento vypravěčský postup, který umožňuje spatřit Jackie ve zcela novém a komplexnějším světle, ocenil Filmový festival v Benátkách cenou za nejlepší scénář.

Ve vedlejších rolích uvidíme například Gretu Gerwig, Petera Sarsgaarda nebo Johna Hurta. Režíroval Pablo Larraín (No, El Club). Ačkoli americká premiéra je již 2. prosince, čeští diváci si budou muset počkat do 16. února příštího roku.