TOP 12: Listopadové novinky na DVD a Blu-ray

Čeští distributoři si v listopadu pěkně naložili. Do obchodů totiž míří takové množství filmových novinek, že jsme se tentokrát rozhodli vybrat celkem dvanáct těch nejzajímavějších. Mezi nimi narazíte na návrat agenta bez minulosti, kouzelnickou dvojku Čtyř jezdců nebo hranou disneyovku. Mezi menšími tituly je pak rozhodně rovněž z čeho vybírat.

Rudý kapitán

Příběh se odehrává v horkém létě roku 1992, půl roku před rozdělením Československa. Mladý detektiv Richard Krauz se dostává k novému případu – na hřbitově byla vykopána mrtvola kostelníka Kloknera s hřebíkem v hlavě. Krauz zjišťuje, že za jeho umučením stojí bývalá StB a nikdy nenalezený spis zachycující zločiny kněží, na jehož základě StB církev vydírala. Případem posedlý Krauz se vydává napříč rozpadajícím se Československem hledat muže, ke kterému vedou všechny stopy: Rudého kapitána, specialistu na „konečné“ výslechy. Krauz však není sám, kdo ho hledá…

Na DVD a Blu-Ray od: 2. 11. 2016 | Distributor: Magic Box, CSFD: 65%, IMDb: 6.2/10

Podfukáři 2

Špičkoví iluzionisté ze skupiny ČTYŘI JEZDCI [Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco a Lizzy Caplan] se vracejí ve svém druhém dobrodružství, aby na svém celosvětovém turné předvedli kousky přesahující hranice lidského chápání a posunuli hranice jevištních iluzí do nových výšin.

Na DVD a Blu-Ray od: 2. 11. 2016 | Distributor: Magic Box, CSFD: 63%, IMDb: 6.5/10, Naše recenze

Hra peněz

V napínavém thrilleru Hra peněz, jehož děj se odvíjí v reálném čase, se herecké hvězdy George Clooney a Julia Roberts objevují v rolích moderátora finančního televizního pořadu Leeho Gatese a jeho producentky Patty, kteří se ocitají ve velice výbušné situaci poté, co kontrolu nad studiem násilím převezme rozzlobený finančník, jenž přišel o veškerý svůj majetek (Jack O’Connell). V průběhu napínavého střetu, vysílaného televizí v přímém přenosu milionům diváků, jsou Lee a Patty nuceni pustit se do boje nejen s útočníkem samotným, ale také s časem, aby rozpletli záhadu konspirace, ukrývající se na pozadí současných frenetických a vysoce technizovaných globálních obchodních trhů.

Na DVD a Blu-Ray od: 2. 11. 2016 | Distributor: Bontonfilm, CSFD: 67%, IMDb: 6.6/10, Naše recenze 

Kniha džunglí

Hrdinou filmu je chlapec Mauglí (nováček Neel Sethi), člověčí mládě vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení a Mauglí cítí, že již v džungli není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu plnou poznání. Provází ho přísný mentor, pardál Baghíra, a veselý medvěd Balú. Cestou džunglí se Mauglí setká se zvířaty, které to s ním nemyslí vždy dobře. Patří mezi ně krajta Ká, jejíž svůdný hlas a pronikavý pohled hypnotizují člověčí mládě, a marnivý král Ludvík, který se snaží Mauglího přemluvit, aby mu prozradil tajemství překrásného, leč smrtonosného Rudého květu: ohně.

Na DVD od: 9. 11. 2016 | Distributor: Magic Box, CSFD: 81%, IMDb: 7.6/10, Naše recenze 

Očista: Volební rok

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální“ zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých.

Na DVD od: 9. 11. 2016 | Distributor: Magic Box, CSFD: 62%, IMDb: 6/10, Naše recenze 

Barva vítězství

Jesse Owens (Stephan James) se jako první z rodiny dostal na vysokou školu. Tam si ho brzy všimne atletický trenér Larry Snyder (Jason Sudeikis) a Jesse se stane běžeckou hvězdou. Cesta za snem stát se největším atletem v historii ho však přivede k velkému morálnímu dilematu: Má se účastnit Olympijských her 1936 v nacistickém Něměcku, kde Hitler uskutečňuje svou vizi nadřazenosti árijské rasy?

Na DVD od: 9. 11. 2016 | Distributor: Magic Box, CSFD: 76%, IMDb: 7.1/10

Než jsem tě poznala

Louise ví leccos. Ví, že se jí líbí práce v bistru, a ví, že možná nemiluje svého přítele Patricka. Zato neví nic o klasické hudbě, neví, že přijde o místo, a kdyby tušila, co ji čeká, asi by tomu stejně nevěřila. Will zase po dopravní nehodě ztratil chuť do života. Ví, čím byl kdysi a všechno se mu nyní zdá nepodstatné, a také přesně ví, jak s tím skoncovat. Zato neví, že Lou mu vtrhne do života jako náhlá bouře. A ani jeden z nich neví, že jeden druhého navzájem navždy změní…

Na DVD od: 16. 11. 2016 | Distributor: Magic Box, CSFD: 81%, IMDb: 7.5/10

Učitelka

Zdánlivě empatická a laskavě vyhlížející učitelka manipuluje prostřednictvím svých žáků jejich rodiči za účelem osobního obohacení, ať už v podobě materiálních výhod, či dokonce vidiny milostného poměru. Nejen z obavy o prospěch svých milovaných dětí většina rodičů třídní učitelce základní školy podléhá a poskytuje jí nejrůznější služby, dárky a jiné pozornosti. Najdou se však tři rodiny, které se rozhodnou učitelce vzepřít a stávající situaci se společně s ředitelkou školy pokusí zvrátit na konspirativní třídní schůzce. Děj strhujícího a velmi aktuálního snímku o síle lidského charakteru inspirovaného skutečnou událostí se sice odehrává na začátku 80. let, ale jde o příběh univerzální, který by se mohl odehrát kdekoliv a v jakékoli době, neboť zkorumpovanost, stejně jako malost a vypočítavost vládnou světem bez ustání.

Na DVD a Blu-Ray od: 16. 11. 2016 | Distributor: Bontonfilm, CSFD: 77%, IMDb: 7.7/10

Jason Bourne

Jason Bourne (Matt Damon) už poskládal skoro všechny střípky své rozbité životní mozaiky. Potrestal většinu tvůrců zvláštního programu, který z něj udělal stroj na zabíjení. Chce hodit minulost za hlavu a dál pokračovat prostou přítomností, kterou představují ilegální boxerské zápasy. Z tohohle komfortu ho vytrhne bývalá kolegyně, zběhlá agentka Nicky (Julia Stiles), která mu připomene, že na ty nejpalčivější otázky ještě odpovědi nedostal. Když ho pak málem dostane nájemný zabiják, pustí se znovu do boje s Agenturou, teď reprezentovanou tvrdým ředitelem Robertem Deweym (Tommy Lee Jones) a jednou nebezpečně chytrou analytičkou (Alicia Vikander). Jason Bourne se ocitá na staré známé horké půdě, kde nemůže věřit nikomu a ničemu a kde přežití vyžaduje, aby si vzpomněl na to, co se naučil v programu, který díky němu skončil.

Na DVD a Blu-Ray od: 30. 11. 2016 | Distributor: Bontonfilm, CSFD: 71%, IMDb: 6.8/10, Naše recenze 

Infiltrátor

Federální agent Robert „Bob“ Mazur (Bryan Cranston) se v 80. letech dostal v utajení dál než kdo před ním, když pronikl do srdce drogového kartelu samotného Pabla Escobara. Pod krycím jménem Bob Musella se stal stal klíčovou osobou při praní špinavých peněz a spolu s dvěma dalšími tajnými agenty (Diane Kruger, John Leguizamo) riskoval život, aby vybudoval solidní případ a přivedl co nejvíc drogových baronů před soud. Obklopen násilím a korupcí, Mazur se musí dostat do přízně Escobarovy pravé ruky, Roberta Alcaina (Benjamin Bratt) a přitom neudělat jediný chybný krok.

Na DVD a Blu-Ray od: 30. 11. 2016 | Distributor: Magic Box, CSFD: 73%, IMDb: 7.1/10

Zhasni a zemřeš

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není … a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení… jakmile se zhasnou světla.

Na DVD a Blu-Ray od: 30. 11. 2016 | Distributor: Magic Box, CSFD: 69%, IMDb: 6.5/10, Naše recenze

Týpci a zbraně

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou.

Na DVD a Blu-Ray od: 30. 11. 2016 | Distributor: Magic Box, CSFD: 81%, Imdb: 7,6/10