Rami Malek si zahraje Freddieho Mercuryho

Asi každý zná ikonickou skupinu Queen a jejího frontmana Freddieho Mercuryho. Ale hlavně mladší generace nejspíš nejsou obeznámeny s historií vzniku skupiny, která se musela nečekaně vyrovnat se smrtí své ústřední postavy. A přesně o tom má být snímek Bohemian Rhapsody, v němž má hlavní role připadnout seriálové hvězdě Ramimu Malekovi.

Bohemian Rhapsody vzniká pod dohledem zbývajících členů Queen – Brianem Mayem a Rodgerem Taylorem, kteří jsou hudebními producenty chystaného biografického snímku. Malekovi, jenž je držitelem Emmy za ztvárnění role hackera Elliota Andersona v televizním seriálu Mr. Robot, podle dostupných informací připadne role zanzibarského rodáka Farrokha Bulsara alias Freddieho Mercuryho. Režisérem snímku by se mohl stát Bryan Singer, kterého proslavila hlavně série komiksových adaptací o X-Menech. Producentský tým by měl doplnit ještě Anthony McCarten, který je autorem scénáře úspěšného snímku Teorie všeho.

Snímek o pěvecké skupině Queen už je však „v jednání“ téměř osm let, přičemž se spekulovalo i Sachovi Baronovi Cohenovi jako o kandidátovi na hlavní roli. Cohen se však neshodl s jedním z žijících členů skupiny kvůli příběhové lince, a tak ze spolupráce sešlo. Cohen byl skeptický, protože nevěřil v úspěch filmu, v němž by v polovině stopáže zemřela hlavní postava, a také měl dojem, že se film až příliš soustředí na postavu Mercuryho. Natáčení by mělo začít z kraje příštího roku, ale vzhledem k tomu, jak snímek pokročil doteď, nejsou jakékoliv přehnané naděje na progres asi na místě.