Michael Jordan zvolen nejoblíbenějším sportovcem ve filmu

Návštěvníci kin a milovníci filmu rozhodli o vítězi té dost možná nejdůležitější sportovní kategorie – nejoblíbenější sportovec ve filmu. Volilo přes tisíc diváků a ukázalo se, že jejich oblíbencem je Michael Jordan.

Basketbalista se na stříbrném plátně předvedl ve filmu Space Jam, klasice z roku 1996. LeBron James, který jinak s Jordanem bývá často srovnáván, na něj tentokrát nedosáhl a za Vykolejenou si vysloužil až čtvrté místo. Ale kdo ví, možná se preference změní, až se James objeví ve Space Jam 2, který je zatím plánován na 2017.

Spousta z více než tisícovky voličů byli zřejmě skalní fanoušci již zmíněného Space Jamu. Když film v roce 1996 vyšel, byl to velký hit mimo jiné proto, že Michael Jordan byl tehdy obrovská hvězda. Pro ty, kteří se snímkem vyrůstali, se z něj nepochybně stala kultovní záležitost.

Druhé místo připadlo boxerovi Mike Tysonovi. Jeho cameo v Pařbě ve Vegas bylo sice krátké, zřejmě však dostatečně zapamatovatelné. Poslední pozici na bedně obsadil Obr André, francouzský zápasník a herec, a jeho nezapomenutelný Frezzik z Princezny Nevěsty.

Je až s podivem, že se na seznam nedostal Dwayne „The Rock“ Johnson. Možná to bude tím, že byl vždy známější díky filmovému průmyslu, než své zápasnické kariéře, veřejnost ho tedy nevidí jako sportovce ve filmu, ale spíš jako herce.

A jací jsou ti další? Prohlédněte si desítku nejlépe umístěných a schválně, jestli byste se shodli.

  1. Michael Jordan – Space Jam (1996)
  2. Mike Tyson – Pařba ve Vegas (2009)
  3. Obr André – Princezna Nevěsta (1987)
  4. LeBron James – Vykolejená (2015)
  5. Dan Marino – Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994)
  6. Gina Carano – Deadpool (2016)
  7. Shaquille O’Neal – Kazaam (1996)
  8. Kareem Abdul-Jabbar – Připoutejte se, prosím! (1980)
  9. Tom Brady – Méďa 2 (2015)
  10. Ronda Rousey – Vincentův svět (2015)