Justice League má záporáka ze Hry o trůny

Týmovka Justice League navazující na Úsvit spravedlnosti konečně našla svého antihrdinu.  Tím má být nadlidský Steppenwolf a nyní už i víme, kdo ho bude hrát.

The Warp uvedl, že hvězda oblíbeného seriálu Hra o trůny Ciarán Hinds, představitel Mance Raydera, byl obsazen do role Steppenwolfa. Nedávné zprávy o tom, že se pro tuto roli uvažovalo s jiným hercem ze zmíněného seriálu, Charlesem Dancem, kterého příznivci znají jako Tywina Lannistera, se tudíž ukázaly nepravdivé.

Ciarán Hinds
Ciarán Hinds

Komiksový Steppenwolf pochází z dílny Jacka Kirbyho a je generálem jiného padoucha Darkseida. Je nesmrtelný, disponuje nadlidskou silou a má nadání pro vedení vojenských jednotek. V minulosti také přežil úrok Doomsdaye, monstra, které zabilo komiksového Supermana a toho, které způsobilo Supermanovu smrt na konci Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti. Ciarán Hinds rozhodně působí jako někdo, kdo se s takovou rolí mistrovsky vypořádá.

S filmovým Steppenwolfem jsme už byli seznámeni ve vystřižené scéně z Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti. Tam se objevil, zatímco Lex Luthor ve zničené kryptonské lodi oživoval Doomsdaye.

Ciarán Hinds je zvyklý hrát nepříliš oblíbené postavy (ku příkladu už zmiňovaný Mance Rayder), Steppenwolf je ale v tomto ohledu úplně jiná liga. Proti němu se ve filmu Justice League postaví Benn Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Jason Momoa, Ezra Miller a Ray Fisher. V českých kinech by měl být film uveden 16. listopadu 2017.