Jackie Chan a Arnold Schwarzenegger v ruském fantasy

Tvůrci ruského fantasy filmu Viy zaskočili mnoho fanoušků po celém světě. V plánovaném pokračování se totiž objeví i americké herecké superhvězdy – Jackie Chan a Arnold Schwarzenegger.

O obsazení představitelů legendárních akčňáků informoval producent Alexej Petrukhin. Kromě nich se i v druhém díle objeví například Rutger Hauer, Jason Flemyng, který si zahrál již v prvotním filmu, nebo Charles Dance (Hra o trůny).

Jackie Chan a Arnold Schwarzenegger během natáčení fantasy Viy-2
Jackie Chan a Arnold Schwarzenegger během natáčení fantasy Viy-2

Viy se odehrává na počátku 18. století, kdy kartograf Jonathan Green (Jason Flemyng) podniká vědeckou cestu z Evropy na východ. Zvládl projít Transylvánii a zdolat Karpaty, pak se ale ztrácí v mlze a najde vesničku ukrytou v neprostupném lese. Lidi, již ve vesnici žijí, jsou ale přinejmenším zvláštní a nepodobají se lidem, které dosud potkal. Kolem města vykopali hluboký příkop s vírou, že je ochrání před vším zlým. Zatímco se zřekli normálního života, zlo se usadilo v nich samotných.

Druhý díl kartografa podle všech informací zavede do Číny, kde se setká mimo jiné s mistry bojových umění nebo panovníky.

Původní film vydělal během své pouti po ruských kinech více než 33 milionů dolarů, v amerických kinech se ale nikdy nepromítal. V létě se v USA dočkal pouze vydání na DVD pod jménem Forbidden Empire.

Schwarzenegger a Chan se spolu objevili už v dobrodružném snímku Cesta kolem světa za 80 dní z roku 2004. Jejich další společný film Viy-2 by měl vstoupit do kin někdy v průběhu příštího roku.