Flash znovu přišel o režiséra. Datum premiéry v ohrožení?

The Hollywood Reporter oznámil, že režisér Rick Famuyiwa (Matroš) opustil připravovaný The Flash společnosti Warner Bros. Důvodem prý byly tvůrčí neshody se studiem. Režisér se původně k projektu přidal po odchodu Setha Grahame-Smitha v dubnu.

„Když mě  Warner Bros. a DC oslovili ohledně možnosti režírovat The Flash, byl jsem nadšený z šance proniknout do tohoto úžasného světa postav, které jsem miloval jako malý a miluji je dodnes,“ řekl Famuyiwa. „Lákala mě také spolupráce s Ezrou Millerem, fenomenálním mladým hercem. Navrhl jsem verzi filmu shodnou s mým projevem a humorem, blízkou mému srdci. Mrzí mě, že jsme se na tvůrčí stránce neshodli, ale stejně jsem vděčný za tu příležitost. Přeji Warner Bros., DC i Ezrovi jen to nejlepší, když budou pokračovat v cestě za silou rychlosti.“

Nebylo zatím potvrzeno, jak tento nejnovější vývoj situace ovlivní plán produkce. Původně měl film přijít do kin v roce 2018, nicméně hvězda snímku, Ezra Miller, má celé příští léto plné pracovních závazků. Je tudíž možné, že si na snímek budeme muset počkat déle, než se předpokládalo.

Postavu Flashe (Barryho Allena) převedl Ezra Miller na stříbrné plátno už ve filmech Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti a Sebevražedný oddíl. V The Flash kromě něj uvidíme  Kiersey Clemons jako Iris West, Billyho Crudupa jako Barryho otce Henryho Allena, and Raye Fishera jako superhrdinu Cyborga.

Komu by se nechtělo, obzvlášť ve světle nových událostí, čekat až na zmiňovaný snímek, může vyhlížet Justice League Zacka Snydera. V té se vedle Batmana, Wonder Woman, Aquamana a Supermana objeví Flash i Cyborg. Premiéra je prozatím plánována na 16.11.2017.