Souhrn největších filmových novinek října

Říjen je minulostí. Co nám vše nabídl za novinky kolem filmu? Zde krátký přehled, co byste neměli minout.

Box office

I když se nedařilo třeba Slečně Peregrinové, Jacku Reacherovi nebo Zúčtování tak, jak by chtěli, zcela jednoznačně vyhořelo Inferno, které nedosáhne snad ani na polovinu tržeb původního dílu. Úplně opačně je na tom Doctor Strange, který nasedl do rychlíku jménem Marvel a díky pozitivním recenzím se zastaví někde u druhého Thora nebo Kapitána. Klobouk dolů.

Guy Ritchie bude mít práci 

Jeho Král Artuš už je hotov a vtrhne do kin na jaře. Ritchie už ale teď je na palubě dalšího projektu, a to rovnou ze stáje Disneyho. Jednat se bude o hranou verzi pohádky Aladin. Na datum natáčení nebo první jména herců je ještě brzo, každopádně v poslední době se Downey Jr. ještě rozpovídal o trojce Sherlocka Holmese. Zdá se, že Guy Ritchie bude mít v následujících letech napilno.

Clint Eastwood opět životopisný

Pevně věříme, že Clint Eastwood ještě svou bohatou filmovou kariéru neukončí…a on nás naštěstí stále poslouchá. Jeho Sully se povedl a místo odpočinku si Eastwood vybral další režijní projekt. Jedná se o biografii Jessicy Buchanan s názvem „Impossible Odds: The Kidnapping of Jessica Buchanan and Her Dramatic Rescue by SEAL Team Six“ a vypráví o jednom únosu a životě v zajetí s následným pokusem o záchranu. Scénář píše Brian Helgeland (L.A. – Přísně tajné, Odplata, Tajemná řeka).

Fantastická zvířata nás jen tak neopustí 

Rowlingová a Warneři mají další dojnou krávu. Fantastická zvířata a kde je najít mají premiéru již zanedlouho. Pokud film uspěje (jakože asi ano), čekají nás hned další 4 díly. Slot na podzim tak bude v sudých letech obsazen až do roku 2024. Potterovský svět zkrátka ještě neřekl své poslední slovo a mít vlastní univerzum je poslední dobou moderní…tak proč ne, snad na nás čekají kvalitní filmy.

Mafie 

Mafie je v kurzu stále. Zvlášť, když Scorsese naváže další spolupráci s De Nirem a Pescim a ještě jim k tomu pomůže Al Pacino. Tohle sexy obsazení bude ve filmu The Irishman, který by měl dorazit do kin 2018. S mafií má své plány i Josh Trank, který začíná obsazovat svou gangsterku. A kdo si zahraje samotného Al Capona? Prý Tom Hardy. Super!

Cirkusový DiCaprio

Po Leonardu DiCapriovi se na rok slehla zem. Připravoval svůj agitační dokument o záchraně planety s názvem „Je s námi konec?“ a teď se konečně upsal dalšímu hranému filmu. A půjde o adaptaci románu „Truevine: Two Brothers, a Kidnapping, and a Mother’s Quest; A True Story of the Jim Crow South“ o únosu dvou černých bratrů, kteří se stanou nedobrovolnými cirkusovými hvězdami. Cirkus by měl mít přitom na starosti právě DiCaprio, který hledá i adekvátní režijní vedení. Scorsese to ale zřejmě nebude.

Škatulata s režiséry 

A dobré zprávy to nejsou. Uncharted totiž bude režírovat Shawn Levy, který se na takovou látku moc nehodí a u Deadpoola 2 skončil údajně kvůli tvůrčím neshodám režisér jedničky Tim Miller.

Peter Jackson a další fantasy

Peter Jackson si vyhlídl další projekt. Půjde o román Philipa Reevea „Smrtelné stroje“, kde se obrovská města budou prát o poslední přírodní zdroje na zemi. Produkce by měla být z velké části postavená na tvůrcích Hobita a Pána prstenů. Jackson film bude jen produkovat, o režii se postará Christian Rivers – chlápek, co se Jacksonovi stará o speciální efekty.

Uwe Boll to balí 

Legendární režisér špatných filmů, egomaniak, německý fušer a novodobý Ed Wood. To jsou označení Uweho Bolla. Režiséra podepsaného pod několik špatných herních adaptací a dalších filmů nízkých kvalit. Už však nikdy víc. Uwe Boll prohlásil, že své režisérské umění pověsí na hřebík. Chybět nám nebude.

Cloverfield 3

J.J. Abrams ze své producentské sesle buduje další velké univerzum. Vše začalo Cloverfieldem Matta Reevese a pokračovalo 10 Cloverfield Lane od Dana Trachtenberga. Třetí díl do volné série bude v kinech již příští rok. Pracovní název God Particle bude o zápletce ve vesmíru a alternativních realitách. Jak moc bude film navazovat na původní dva filmy? Dočkáme se někdy vyústění? Každopádně zajímavý nápad, kterému fandíme.