Fantastická zvířata 2: Albus Brumbál se vrací na scénu

Fantastická zvířata sice nebudou přímo navazovat na osmidílnou sérii o brýlatém sirotkovi, určitá spojitost s Harrym Potterem nás rozhodně nemine. Kromě zasazení do stejného filmového universa, se totiž na scénu mohou vrátit staří známí. A když ne tento měsíc při uvedení snímku do kin, tak v jeho pokračování. V něm se totiž definitivně objeví Albus Brumbál.

Návrat Albuse Brumbála, ředitele Bradavické školy, během rozhovoru potvrdil režisér David Yates. Ten také prozradil, že studio začíná hledat vhodného herce, a s úsměvem pak dodal, že nápady fanoušků jsou určitě vítány. Roli mocného kouzelníka si tedy s nejvyšší pravděpodobností nezopakuje Michael Gambon. Fantastická zvířata se totiž odehrávají ve 20. letech minulého století, a to Brumbálovi teprve bylo něco kolem čtyřicítky.

Začátkem měsíce jsme psali, že Fantastická zvířata 2 nabírají Johnnyho Deppa. Ten by si měl zahrát Gellerta Grindelwalda, temného kouzelníka a někdejšího Brumbálova přítele. Tato informace ale ještě nebyla potvrzena, nicméně s účastí Brumbála ve filmu dostává hned jasnější rysy.

Pokračování Fantastických zvířat uvidíme až v roce 2018, přesto David Yates odhalil, že se v něm tentokrát podíváme do Francie. Filmu se opět chopí režisér posledních čtyř Harry Potterů, scénář zase obstará J. K. Rowlingová.

Série Fantastických zvířat a kde je najít bude čítat celkově pět filmů, ten nejbližší uvidíme v kinech už 17. listopadu. V hlavních rolích se představí Eddie Redmayne, Dan Fogler, Colin Farrell, Ron Perlman, Katherine Waterston, Alison Sudol, Ezra Miller a řada dalších.