Bude Dark Phoenix rebootem X-Men ságy?

Ještě v létě kolovaly zvěsti, že další přírůstek do X-Men universa bude o zlé součásti mutantky Jean Grey: Dark Phoenix. V podstatě se tedy mělo jednat o reboot dějové linky obsažené v nechvalně proslulé třetí části, nazvané X-Men: Poslední vzdor. Studio 20th Century Fox však nic takového dosud nepotvrdilo, ba ani nevyvrátilo. Nyní nicméně vyplouvá na povrch, že se nový film s ohniskem právě v postavě Dark Phoenix vážně zvažuje…

Náznaky, obsažené v X-Men: Apokalypsa tak nemusí vyznít do prázdna. Zatím víme, že film s největší pravděpodobností nebude režírovat Bryan Singer. Podle Latino Review by se měli příští X-Meni skutečně zaměřit na postavu Jean Grey (Sophie Turner), přičemž by celý příběh mohl být kompletně zrebootován. Což by bylo i celkem proveditelné. Od událostí ve filmu X-Men: Budoucí minulost se vlastně jede „nanovo,“ což dává scénáristům celkem volné ruce při vymýšlení zápletky. Zároveň bychom tak podruhé viděli posednutí Jean Grey temnou entitou. Proto by bylo i celkem zajímavé sledovat Sophii Turner, jak by se s rolí popasovala, a zda by se v tomto případě autoři více drželi legendární klasické komiksové předlohy. Co zatím o sedmém mutantím snímku prokazatelně víme, je to, že se bude odehrávat v devadesátých letech minulého století a to z valné části ve vesmíru.

landscape-1463666220-sophie-turner-x-men-apocalypse-jean-grey

Dále pak vyvstávají otázky ohledně účasti Jamese McAvoye jako Charlese Xaviera a dalších mutantů. Zatímco holohlavý vůdce se s nejvyšší pravděpodobností navrátí, s mutanty jako Storm (Alexandra Shipp), Cyclops (Tye Sheridan), Nightcrawler (Kodi Smit-McPhee) či Jubilee (Lana Condor) se počítá do projektu New Mutants, o kterém toho ale zatím moc nevíme… Těšíte se na další část jedné z nejstarších novodobých komiksových adaptací? Nebo vás Xavierova nadaná mládež nechává prozatím chladnými?