Trailer #1: John Wick: Chapter Two (2017) – Nekompromisní zabiják se vrací na scénu

Před dvěma lety do kin vtrhnul Keanu Reeves v roli stylového bouchače, který dovedl sám v průběhu pár minut vystřílet půlku klubu a ani si při tom nezničil oblek. Nedočkaví fanoušci mohou zhlédnout první trailer k chystanému pokračování, který naznačuje, že John Wick ještě rozhodně nepatří do starého železa.

„Kdokoliv přijde, všechny zabiju,“ to je Wickův slib pro chystané pokračování úspěšného snímku o muži, který se kvůli ztrátě všeho, co mu bylo drahé, uchýlil k tomu, v čem býval nejlepší: zabíjení. Wick se v novém sequelu vydává do Říma a se vší pompou tam vystřílí bez nadsázky vše, co se hýbe. Lidé, kteří Johna Wicka podcení, si svou chybu totiž často uvědomí až když už je příliš pozdě. Na scénu se vrací i Lance Reddick, který jako recepční Charon v hotelu, kde se zdržují převážně hitmani a jenž je brán za jakousi klidovou zónu, vždy diskrétně pomáhal Johnovi. Jeho novým protivníkem teď nejspíš bude žena, kterou ztvární herečka Ruby Rose známá hlavně díky účasti v seriálu Orange Is the New Black, a mimo ni se ve snímku objeví i třeba Laurence Fishburne nebo Ian McShane.

Stejně jako v předchozím díle se soudě podle teaser traileru nejspíš opět dočkáme propojení kvalitní hudby, netradičních prostor ke střetům a samozřejmě nebudou chybět ani dechberoucí střelecké souboje v nichž Wick udělá z každého jen břídila s pomalými reflexy. Režie se opět ujal Chad Stahelski, který měl na svědomí první díl, což vzbuzuje ale na jedné straně otázku, zda bude Stahelski schopný do filmu vnést i něco extra oproti předchozímu Wickově dobrodružství, aby se nedejbože nejednalo jen o další z řady nepovedených druhých dílů. Tmavovlasý elegán se sakem šitým na míru, s novým psem a nechutí odebrat se na odpočinek se vrátí na plátna už v únoru příštího roku.