Trailer #3: Příchozí (2016) – Finální upoutávka na vesmírnou invazi

Necelý měsíc před premiérou očekávaného sci-fi thrilleru vydala filmová studia Paramount Pictures spolu s oficiálním plakátem finální trailer. Krátké video toho však příliš neprozradí, takže, pokud vás zajímá, jak si Amy Adams poradí s invazí mimozemšťanů, nemůžete v kině chybět.

Když se na různých místech Země objeví tajemné vesmírné lodě, je sestaven tým elitních vědců, v jejichž čele stojí lingvistka Louise Banks (Amy Adams). Zatímco lidstvo stojí na pokraji globální války, jejich cílem je zjistit, co  sem mimozemské existence přivedlo.

Snímek natočený podle románu Teda Chianga Story of Your Life z roku 1998 se z kategorie filmů s vesmírnou tématikou vymyká. Nezachycuje krvavé mezirasové boje, ale snahu o komunikaci a porozumění se strůjci invaze. Jak napovídá už minutový trailer, důležitou roli v dramatu hraje stísněná atmosféra.

Režisér Denis Villeneuve už v předchozích svých dílech (Zmizení, Sicario: Nájemný vrah) ukázal, jak moc mu pocit beznaděje a strachu ve filmech svědčí, takže se máme nejspíš na co těšit.

Arrival, kde se kromě Amy Adams objeví i Jeremy Renner nebo Forest Whitaker, do kin vstoupí 11. listopadu.