Trailer #2: Personal Shopper (2016) – Francouzská duchařina s ponurým nádechem

Kristen Stewart se malými kroky oprošťuje od nálepky Belly z upíří ságy. Tentokrát ji uvidíme ve snímku Personal Shopper, kde hraje médium, jenž se snaží navázat kontakt se zemřelým dvojčetem. Ponurý thriller, který uspěl na filmovém festivalu v Cannes, se dočkal svého dalšího traileru. 

Jak napovídá název filmu, Maureen (Kristen Stewart) se živí jako osobní nákupčí oblečení a módních doplňků, jenže ji její povolání nebaví. Drahé kousky si ale tajně půjčuje, a dokonce spává v příbytku své despotické nadřízené. Dívka však v minulosti uzavřela podivnou dohodu s bratrem o tom, že ten kdo z nich zemře první, pošle druhému znamení. Od jeho smrti o něm ale „neslyšela“, a proto se vydává do opuštěného domu, kde zemřel, aby se s bratrem spojila. Jenže podivné zvuky v temném domě jsou tím nejméně strašidelným, s čím se bude muset vypořádat..

Režisér Olivier Assayas vytvořil mrazivé drama o mladé dívce, která tápe v životě a nedokáže se oprostit od smrti dvojčete, se kterým si byla tak blízká. Kromě Stewart se ve filmu objeví také Nora von Waldstätten, Lars Eidinger nebo Anders Danielsen Lie. Ačkoliv byl už snímek uveden v kinech v rámci festivalu Cannes a ke konci roku se chystá do zbytku francouzských sálů, Češi si prozatím budou muset počkat, protože oficiálně není známo datum jeho premiéry u nás.