Thor: Ragnarok se oprostí od předchozích dílů a celého Marvel světa

Režisér připravovaného snímku Thor: Ragnarok Taika Waititi si na chvíli odskočil od práce na zmiňovaném snímku, aby odpověděl fanouškům na pár dotazů. Některé otázky cílily na jeho indie komedie, například Co děláme v temnotách nebo letošní Hon na pačlověky. Většina se ovšem týkala jeho dobrodružství s Marvelem.

Filmař prozradil pár zajímavých perliček. Ku příkladu to, že v podstatě ignoroval předchozí díly Thor a Thor: Temný svět. Vyjádřil se, že bylo jeho snahou opominout existenci dalších filmů s tímto hlavním hrdinou. On prý nevnímá nic, kromě toho, co sám zrovna tvoří a soustředí se pouze na to, aby natočil skvělý film.

Taika Waititi stojí i za oblíbeným krátkým filmem, ve kterém nám osvětlil, jak trávil čas Thor, zatímco skoro všichni ostatní hrdinové Marvelu byli zaměstnáni občanskou válkou v Captain America: Občanská válka. Thora ztělesňoval Chris Hemsworth a jeho spolubydlícího, Daryla Jacobsona, Daley Pearson. Režisér lákal fanoušky na to, že by se s Darylem mohli znovu setkat a že části tohoto kraťasu by mohli být součástí něčeho většího. Na otázku, zda by v krátkých skečích o téhle dvojici spolubydlících rád pokračoval, odpověděl: „To by byl splněný sen. Vlastně bych jich rád natočil hned několik.“

V novém filmu se můžeme těšit nejen na oblíbené stálice, jako jsou například Tom Hiddleston (Loki), Anthony Hopkins (Odin) nebo Idris Elba (Heimdall), ale i na Marka Ruffala a jeho Hulka a sympatické nové tváře (Tessa Thompson (Valkyrie), Cate Blanchett (Hela), Karl Urban (Skurge) a Jeff Goldblum (Grandmaster)). Waititi přiznal, že by býval ve svém filmu uvítal i postavu Johna C. Reillyho ze Strážců Galaxie, Rhomanna Deye, to ale nebylo smysluplně proveditelné.

Thor: Ragnarok je někdy charakterizován jako kosmický road trip Thora a Hulka. To podkuřuje spekulacím, že by se ve filmu mohly mihnout postavy ze Strážců Galaxie, nebo naopak, že se dočkáme Thora v jejich druhém dílu.

Přestože nejnovější Thor je stále ještě v procesu výroby, příznivci si mohou zakroužkovat datum 26. října 2017, na kdy je zatím plánována premiéra v našich kinech.