Star Trek: Do neznáma: Povedené nepovedené scény

Tvůrci zveřejnili tzv. gag reel k filmu Star Trek: Do neznáma. My si myslíme, že tenhle sestřih nepovedených záběrů je vlastně víc než povedený a nabízí spoustu zábavy. Ostatně, posuďte sami.

Již od svého uvedení do kin (u nás v srpnu 2016) sbírá nový přírůstek do Star Trek rodiny, Star Trek: Do neznáma, velice příznivé ohlasy jak z řad kritiků, tak i široké veřejnosti.

V porovnání s předchozím dílem Star Trek: Do temnoty (2013) disponuje Do neznáma, třetí z nové vlny Star Trek, odlehčenějším a stravitelnějším scénářem. Pod ten jsou podepsáni Doug Jung a představitel role vrchního inženýra Montgomeryho Scotta, zvaného Scotty, Simon Pegg. Druhý z jmenovaných má na svědomí již několik komediálních scénářů, do povědomí se vepsal například filmy Soumrak mrtvých (2004) nebo Jednotka příliš rychlého nasazení (2007). Není tudíž žádným překvapením odlehčenější a vtipnější ladění i nového Star Treku.

Z videa čiší hned několik věcí. Jednak je na první pohled patrné, že humor obsažený ve scénáři prosákl celý set a každého účastníka skrz naskrz. Mimo to je také očividné, že na natáčení panovala velice přátelská atmosféra a vztahy. Chemie fungovala přesně tak, jak měla a každý z členů posádky se cítil ve své společnosti víc než dobře.

V sestřihu si lze vychutnat herce, jak zápasí s nefunkčními kulisami, plete se jim jazyk nebo si v některých chvílích prostě nemůžou pomoct a utrousí nějaký vtípek či poznámku. Ať už preferujete kapitána Kirka (Chris Pine), Spocka (Zachary Quinto), Scottyho (již zmíněný Simon Pegg), Bonese (Karl Urban) nebo Chekova (nedávno zesnulý Anton Yelchin), určitě si přijdete na své.

Dobrá zpráva na závěr. Přestože film možná nevydělal tolik, v kolik Paramount doufal, příznivé přijetí napomohlo tomu, aby studio přislíbilo další, tedy čtvrté, pokračování.

https://www.youtube.com/watch?v=geXwAweSbmI