Souhrn největších filmových novinek září

Září je za námi, co důležitého se v něm událo po stránce filmového průmyslu?

Box office

trailer Sully: Zázrak na řece Hudson

Na Clinta Eastwooda se v USA prostě chodí. Velezkušený herec a režisér se vytáhl se svým Sullym a dominoval dva týdny po sobě. Nyní má film už téměř 150 mega a stala se z něj trvalka. Skvělého výsledku dosáhl i nízkorozpočtový horor Smrt ve tmě. Naopak za očekáváním zaostala třetí Bridget Jonesová (byť paradoxně zřejmě nejlepší díl) nebo sequel/remake Blair Witch.

Filmové nebe

curtis-hanson

V září nás opustil tvůrce ceněného noirového fláku L.A. – Přísně tajné, Curtis Hanson. Dožil se 71 let a naposledy nás potěšil před čtyřmi roky filmem Na divoké vlně.

Bohatý Bond

bond 25 daniel craig

O osudu nejslavnějšího agenta Jejího velyčenstva stále není rozhodnuto. Daniel Craig se netajil tím, že už mu postava Jamese Bonda leze pěkně na nervy, ale stále se studio nerozhodlo přeobsazovat. Nedávné drby pak přišly se zprávou, že Craig dostal na stůl snovou nabídku ještě na dva filmy, kde by si měl přijít na neskutečných 150 milionů dolarů. Pravda nebo ne? Každopádně se Samem Mendes již nikdo nepočítá.

Batman má protivníka

batman deathstroke

Jmenuje se Deathstroke, v žádném filmu o Batmanovi se ještě neukázal a bude mít tvář Joea Manganiella. Nedávno CEO Warnerů Jeff Bewkes prohlásil, že od sólového Batmana nás dělí rok a půl, což zní vzhledem k nabírání obsazení a preprodukčních pracech celkem reálně. Nekoliduje to však s již dříve zveřejněným plánem, protože slot pro rok 2018 mají předobjednaný Flash s Aquamanem. Možná se ještě bude s daty premiér čachrovat.

Benicio Del Toro proti predátorovi

benicio-predator

Nový Predátor bude přímo navazovat na klasiku z roku 1987 s Arnoldem Schwarzenegger a stará se o něj původní scenárista a režisér Správných chlapů Shane Black. Ten drží příběh pod pokličkou a pokukuje po hereckém obsazení. Zdá se, že hlavní postavou, která zatopí mimozemskému lovci, bude Benicio Del Toro, který v poslední době hraje v hodně známých projektech. Natáčet se začne začátkem příštího roku.

Denis Villeneuve nezahálí

Denis-Villeneuve

Takové tvůrce máme rádi. Denis Villeneuve na nic nečeká a každý rok přichází s novým (nutno dodat kvalitním) filmem a zatímco dokončuje natáčení druhého Blade Runnera, už se rozpovídal o další štaci. Kromě toho, že má Villeneuve ve svém šuplíku dva vlastní sci-fi projekty, nechal se slyšet, že jeho vysněným filmem by bylo zpracování Duny Franka Herberta. Na obtížně zfilmovatelnou knihu narazil i velký David Lynch a zrovna Villneuve by mohl být tím, co by předloze dodal patřičný filmový říz. Každopádně nastavené tempo kvitujeme – někteří by se od tohoto tvůrce mohli učit většímu pracovnímu nasazení (zdravíme Jamese Camerona).

Stan Lee se dočká vlastního filmu

stan-lee-gaurdians-of-the-galaxy

Je to vlastně jen logický důsledek nadvlády Marvelu v této dekádě. Stan Lee, autor slavných komiksů z této stáje, se objevuje v každém svém filmovém dítku a došlo to až daleko, že studio Fox chystá film s tímto stále vitálním staříkem. Nepůjde přitom o suchopárný životopisný film, ale o akčně-dobrodružné drama ze 70. let. Samotný Lee bude samozřejmě celého projektu součástí, tvůrci se ještě hledají. Mimochodem, Stan Lee už má natočené další čtyři camea pro budoucí marvelovky.

Jared Leto jako Andy Warhol

jared-leto-joker

Jared Leto se letos připomněl filmovému světu v Sebevražedném oddílu a chystá i samurajský film The Outsider nebo se objeví v druhém Blade Runnerovi. Nedávno se objevila zpráva, že z filmového plátna jen tak nesleze a zhostí se postavy slavného umělce Andyho Warhola. Klasický životopisný film útočící na Oscary ještě hledá režiséra, scénář každopádně píše Terence Winter, který je zodpovědný za Sopranos, Boardwalk Empire nebo Vlka z Wall Street.

Třetí Thor nabírá na herecké síle

thor-3-ragnarok-chris-hemsworth

Z třetího Thora nebyl nadšený skoro nikdo. Pak se ovšem začalo mluvit o zápletce zahrnující Hulka a hlavně o hereckém obsazení. K očekávanému kvartetu Hemsworth, Hiddleston, Ruffalo a Hopkins přibyla další zvučná jména jako Cate Blanchett, Idris Elba nebo Jeff Goldblum…a před pár dny přišla zpráva, že se na skok zastaví i Sam Neill. Opravdu hvězdná sestava, snad se duo z Jurského parku Goldblum-Neill náležitě využije v nějaké scéně.