Režisérem nového Lvího krále Jon Favreau

V polovině devadesátých let dobyl Lví král srdce dětí i dospělých a stal se jednou z nejoblíbenějších disneyovek vůbec. Teď by se měl tento filmový hit dočkat remaku, který čeká i další kreslené filmy studia Disney.

Tvůrci této legendární filmové společnosti totiž přišli se smělým plánem. V příštích letech chtějí většinu svých animáků natočit znovu, a to s živými herci. Jako první novou podobu dostane klasika Kráska a zvíře, která vstoupí do kin v březnu příštího roku.

Kdy se na velkém plátně objeví i příběh krále zvířat, zatím není jasné. Jisté ale je, že se režisérské taktovky ujme Jon Favreau, který stojí za nejnovější Knihou džunglí. Adaptace románu Rudyarda Kiplinga se stala jedním z nejúspěšnějších filmů letošního roku a okouzlila diváky svou propracovanou digitální animací.

O tom, jak bude snímek vlastně vypadat a jak do plánované série zapadne, se pouze spekuluje. Lví král je totiž jedním z mála Disneyho filmů, kde vystupují pouze zvířata. Ať už to dopadne jakkoli, jedno Lvímu králi zůstane – chytlavá hudba a písně, pod nimiž jsou podepsáni Elton John a Tim Rice.