První fotky z filmu Po strništi bos: Tématická tetralogie Svěrákových se uzavírá

Rodinné tvůrčí duo Svěrák-Svěrák opět spojilo síly, tentokráte při tvorbě filmu Po strništi bos. Film, který námětem zapadá do řady snímků Obecná škola, Kolja a Vratné lahve nám naservírují příští rok. Mezitím se můžete alespoň pokochat několika fotkami z chystaného projektu.

Jak bylo zmíněno, nový film Po strništi bos má, co se námětu týče, dost společného s předchozími oblíbenými filmy jmenovaných tvůrců. Obecná škola, Kolja i Vratné lahve, všechny líčí různé fáze života mužského protagonisty na pozadí dějinných událostí.

V příběhu vyprávěném v Po strništi bos se opět setkáme s Edou Součkem, přehnaně opatrovaným potomkem a dle svých vlastních slov ‘náhradníkem’ za jeho staršího sourozence, o kterého rodiče přišli. Edu, jeho maminku i tatínka už dobře známe z všemi milované Obecné školy. Nový film a i vzpomínky, podle kterých byl natočen, Obecnou školu dějově předchází. Odehrává se ještě za doby Protektorátu. Rodina Součkových je nucena odejít z Prahy a přestěhovat se k příbuzným na venkov. Válečný konflikt, který všem od základu mění životy, je v příběhu líčen dětskýma očima. Nabízí tudíž hlavně různá tajuplná dobrodružství. Eda si musí najít své místo ve venkovské partě kluků, tolik odlišné od té jemu dobře známé městské, a také se vypořádat s různými rodinnými tajemstvími, jež začnou vyplouvat na povrch.

Film Jana Svěráka se, stejně jako ty předchozí, pyšní skvostným obsazením. Rodičovský pár ve snímku ztvárnili Ondřej Vetchý a Tereza Voříšková, Edu si zahrál Lojzík Gréc. Zdeňka Svěráka tentokrát uvidíme v roli pana ředitele, Jana Třísku jako Edova dědečka. Dále se můžeme těšit na Oldřicha Kaisera, Zuzanu Stivínovou, Miroslava Táborského a další.

Na nové příběhy oblíbených hrdinů si budeme muset počkat až do 17. srpna 2017, na kdy je plánována premiéra.  Zatím vám přinášíme alespoň pár snímků z chystaného filmu.

p474712

p621384

p722144p887643

p797335