Pokračování Ramba bez Stallona, režisér již obsazen

John Rambo, jedna z nejznámějších filmových postav, ožije v dalším filmu. Režie plánovaného snímku se ujme izraelský tvůrce Ariel Vromen (The Iceman) a pod scénářem se podepíše neznámý Brooks McLaren.

Cílem nového filmu je přepracovat světoznámou roli, kterou stvořil v roce 1972 spisovatel David Morell ve svém románu První krev. I pokračování bude sledovat Rambova dobrodružství, tentokrát však s jiným představitelem. Zatím není jisté, zda se bude příběh točit kolem vietnamské války, nebo jej zasadí do současnějšího konfliktu v Iráku a Afghánistánu.

Poslední snímek zachycující osudy válečného veterána vstoupil do kin roku 2008 a už od té doby se téměř nepřetržitě spekulovalo o možném pátém pokračování. Dohady loni utnul sám Stallone, když v rozhovoru prohlásil, že o takovém nápadu neuvažuje.

Herec se odmítl podílet i na zamýšleném televizním seriálu pro stanici FOX. Seriál měl nést jméno Rambo: New Blood a točit se kolem Rambova zatím nespatřeného syna.

„Nechci pomlouvat obsazení, ale je riskantní snažit se nahradit postavu jeho synem,“ poznamenal sedmdesátiletý Stallone. „Viděl jsem syna Flicka, syna Tarzana nebo syna King Konga. Je to složitá představa.“

Není jasné, jestli bylo natáčení pro televizi odloženo, ale od oficiálního oznámení plánu se na veřejnosti další zprávy neobjevily.