Kdo napíše pátého Shreka?

Dobrodružství zeleného zlobra a jeho urozené partnerky jsou nejúspěšnější filmovou animovanou franšízou, a proto vás jistě nepřekvapí, že producenti pracují na dalším Shrekově pokračování. Scénář k pátému snímku ze života zlobří rodinky bude mít na starosti komediemi tepaný Michael McCullers.

Už je to šest let od doby, kdy Shrek: Zvonec a konec vstoupil do kin a lidem už asi zlobrova přítomnost začínala pomalu chybět. Dlouhá pauza mezi jednotlivými snímky studio Dreamworks neděsí, protože úspěch třetího Příběhu hraček je důkazem toho, že prodleva nemusí nutně znamenat něco špatného. A tak začal být postupně sestavován tým, který přivede animovaného náladového zlobra s ukecaným oslem zpět k „životu“.

Jednou z prvních postav, které se budou na produkci pátého Shreka podílet, je již zmíněný Michael McCullers, scénárista všech tří dílů Austina Powerse. Ten se tak opět při spolupráci potká s Mikem Myersem, který Powerse ztvárňoval. Myers už dlouhá léta dabuje Shreka a byl to právě on, kdo jej ke spolupráci na novém sequelu přivedl. Scenárista se v minulosti kromě Powerse věnoval i snímku Baby Máma a nyní spolupracuje na třetím pokračování příběhů Hotelu Transylvania, takže komedie ani kids friendly formáty mu nejsou cizí.

Snad se McCullersovi povede vzkřísit zlobrův sarkasmus a oslíkův ostrovtip z mrtvých, protože poslední Zvonec a konec velkou parádu nenadělal. Ze všech dílů byl tenhle suverénně nejslabší, což se neblaze odrazilo i na tržbách v USA, ale i ve světě. Plánovaná premiéra animované podívané je pro Spojené státy předběžně určena na rok 2019, bližší informace o českém uvedení zatím nejsou známé.