Minecraft, Vlkodlak a Lví král mají scenáristy

Tři velké hollywoodské filmy, které poslední dobou vzbuzovaly debaty, jsou o krok blíže ke startu natáčení. Disneyovské dobrodružství lva Simby, kostkovaný Minecraft a reboot starého Vlkodlaka mají, soudě podle volby scenáristů, slušně nakročeno k úspěchu.

Když se hraná Kniha džunglí Jona Favreaua stala takovým trhákem, dalo se čekat, že na sebe podobná filmová zpracování nenechají dlouho čekat. Proto studio Disney před měsícem přišlo s prohlášením, že se chystá další live-action remake animované klasiky: Lvího krále. Režie se opět ujme Favreau, který bude mít na starosti i sequel Knihy džunglí 2, a do jeho týmu se nově přidal Jeff Nathanson. Ten psal scénáře pro filmy Chyť mě, když to dokážeš, Terminál nebo Piráty z Karibiku, kteří půjdou do kin v květnu příštího roku.

Dalším jménem se může pochlubit mnohými toužebně očekávaný snímek Minecraft: The Movie, pro který bude psát scénář Jason Fuchs. Studio Warner Bros se po úspěchu LEGO® příběhu rozhodlo přivést „k životu“ i světy počítačové hry Minecraft. Šanci se rozhodli dát právě Fuchsovi, který však začal svou scenáristickou kariéru teprve před zhruba čtyřmi lety s Dobou ledovou 4: Zemí v pohybu. Jeho poslední snímek Pan se nesetkal s valnou diváckou odezvou, a proto jsou mnozí skeptičtí, zda by to měl být právě Fuchs, kdo napíše scénář k filmu s tak velkým potenciálem. Obzvlášť, když se režie má ujmout Rob McElhenney, který také není kdovíjakým režijním matadorem.

Scenáristu obsadilo také studio Universal, jež chystá reboot hororového Vlkodlaka. Černobílou klasiku z roku 1941 se pokusí reformovat Dave Callaham, a film tak bude zcela ignorovat nepříliš povedený remake z roku 2010 v němž hráli Benicio Del Toro, Anthony Hopkins a Emily Blunt. Callaham má na kontě spolupráci na filmech jako jsou Expendables, Doom nebo Godzilla, ale jakékoliv bližší informace k filmu studio prozatím nezveřejnilo.