Guy Ritchie natočí hraného Aladina

Expert na britské gangsterky si vezme na starost moderní přepracování klasické disneyovky.

Předělávky pohádek frčí. Vezměte si takovou Knihu džunglí, které letos nikdo moc nevěřil a ejhle, z Mauglího a spol. se stal bezmála miliardový hit. Podobně se před časem vedlo Popelce či Zlobě a nastolený trend v budoucnu ještě přiživí hraná verze Lvího krále (režie Jon Favreau) nebo Kráska a zvíře, ve které si hlavní roli střihne Hermiona Emma Watson.

A aby toho nebylo málo, tak se můžeme těšit i na Aladina. Oblíbená pohádka o chudém perském chlapci, který se úplnou náhodou stane majitelem kouzelného koberce a záhadné lampy, jejíž dobrý džin mu začne plnit přání, kdysi vydělala přes půlmiliardy dolarů, což bylo na komerční poměry roku 1992 ohromné číslo. U Disneyho si od hraného Aladina slibují podobný úspěch, proto nabídli režisérské křeslo Guyi Ritchiemu.

Sherlock Holmes

Ano, tomu tvůrci kultovních britských gangsterek Sbal prachy a vypadni, Podfu(c)k nebo také celovečerních Sherlocků Holmesů s Robertem Downeym. Čeká nás tedy přisprostlá žánrovka, ve které se bude začínající mafián Aladin snažit vybruslit z nepovedeného drogového kšeftu na předměstí Bagdádu? Spíš ne. Určitě půjde o sázku na kasovní jistotu ve stylu již zmíněné Knihy džunglí, ale Ritchie by mohl být zárukou svěžího a chytlavého dobrodružství, kterých není nikdy dost.

Formu Guye Ritchieho budeme moct odhadnout už v březnu 2017, kdy se do kin dostane jeho moderní filmová verze legendy o Králi Artušovi s podtitulem Legenda o Meči.