Christopher Nolan nejlépe placeným režisérem Hollywoodu

Zatímco ostatní hollywoodští režiséři bojují za lepší výdělky, Christopher Nolan si s penězi starosti rozhodně dělat nemusí. Za svůj nový film Dunkerk obdrží 20 milionů dolarů a rázem se vyšvihne do čela nejlépe vydělávajících tvůrců.

A to není všechno. Měl by totiž také dostat až 20% ze zisků celého filmu, což je nejlukrativnější kontrakt za posledních jedenáct let. Naposledy takto exkluzivní smlouvu podepsal Peter Jackson za snímek King Kong.

Christopher Nolan ušel za necelých dvacet let, co se ve filmové branži pohybuje, dlouhou cestu. Začínal s nízkorozpočtovými thrillery, jako bylo Memento nebo Sledování, a do širšího povědomí lidí vstoupil až se svou batmanskou trilogií – Batman začíná, Temný rytíř a Temný rytíř povstal.

Ačkoli je Dunkerk Nolanovým prvním válečným filmem, producenti mu jednoduše věří. To dokládá i plánovaná premiéra. Do kin vstoupí uprostřed hlavní filmové sezóny, což nebývá u válečných dramat zvykem.

Zda byla očekávání a vynaložené prostředky oprávněné se dozvíme 21. července, kdy se Dunkerk poprvé objeví na plátnech amerických kin.